Helstekt hjortfilé
Portioner: 4
Ingredienser:
500 g Urbenad hjortsadel
Smör till stekning
2 dl Viltbuljong
4 cl Gin om man vill
1 dl Vispgrädde
2 Äpple urkärnad
1 dl Socker
2 dl Blandsvamp eller annan -svamp
1/2 Vitlöksklyfta
2 msk Persilja finhackad Salt Peppar
Gör så här:
Skär filén i 2 cm tjocka skivor och stek dem i 1 minut på var sida.
Håll filén varm. Skölj ur stekpannan med buljongen och låt koka ihop tills hälften återstår.
Tillsätt gin och grädde och låt koka till simmig konsistens.
Skiva äpplena i 1/2 cm tjocka skivor. Vänd dem i sockret och stek dem hastigt i smör.
Bryn svampen i smör. Lägg ner vitlöken som får fräsa med några minuter, när vätskan har kokat bort.
Salta och peppra. Lägg filén ovanpå svampen och häll såsen över.
Garnera med äppelskivorna. Servera med kokt potatis. (insänt av Tove)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker