Indiska laxspett 12 st
Ingredienser
12 st
300 g skinn- och benfri laxfilé
1 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
1/2 krm cayennepeppar
1/2 tsk gurkmeja
Gör så här
Kniv Skärbräda Måttsats Vitlökspress Bunke Slev Bakplåtspapper Plåt Grytvantar Träspett 12 st.
Skär laxen i 12 bitar. Blanda matyoghurt med pressad vitlök och alla kryddor i en bunke. Lägg ner laxen och rör om försiktigt. Låt laxen ligga i såsen (marinera) minst 20 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Trä upp laxen på spetten och lägg dem på bakplåtspapperet. När ugnen är tillräckligt varm - grilla spetten i mitten av ugnen ca 3 – 5 minuter tills spetten fått färg. Gott till ris eller couscous. Våra laxspett är perfekta att också grilla på utegrill när det är sommar. Tänk då på att lägga träspetten i vatten en liten stund, annars kan de lätt fatta eld. Grillar ni annan mat också, blanda inte laxen med annat, t ex korv eller kött eftersom laxspetten går fortare att grilla.
Oväntad reaktion på rakad look