Lätt och fräsch glasstårta med en härlig ton av lime. Kom ihåg att ta ut hallontårtan och ställ den i kylen en timme innan servering så blir den som godast.
Ingredienser:
12 port
2 ägg
1 ½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
500 g kvarg hallon
rivet skal och saft av 1 lime
2 krm röd hushållsfärg
10 savaiordikex
250 g hallon
färsk mynta
Gör så här:
Klä insidan av en 2-liters avlång brödform med plastfolie. Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna och florsockret luftigt. Vispa grädden och blanda med vitorna, äggulevisp, kvarg, skal och saft av lime och hushållsfärg. Rör om till en jämn smet. Varva smet, kex och hälften av hallonen i formen. Frys i minst 5 tim. Låt stå i kyl 1 tim före servering. Stjälp upp och garnera med hallon och myntablad.
(FL-Net)
Oväntad reaktion på rakad look