En riktigt god grillad kyckling! Utbankad filé - både godare och snabbare.
Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller rapsolja
2 små citroner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk färsk oregano
Sås:
2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kylskåp ca 30 min. Banka ut kycklingen med knytnäven till en tunn schnitzel. Pensla kycklingen med hälften av smör eller rapsoljan. Riv 1 tsk citronskal. Dela sedan citronerna och pensla snittytan med resten av smör eller rapsoljan. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner. Lägg upp på fat och krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Strö över citronskal och pressa över lite citronsaft. Servera med såsen och en sallad
(FL-Net)
Galen förare kör in i parad