Härliga, turkiska, lammfärsspett - kryddiga köfte - att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.
Ingredienser
4 port
500 g lammfärs
1 tsk finhackad röd chili
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk hackad mynta
2 msk hackad
koriander eller bladpersilja
rivet skal av ½ citron
1 dl Mjölk
3 msk Smör eller rapsolja
Gör så här
Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar. Stek dem i lite smör eller rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna. Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett. Pensla med smör eller rapsolja och värm dem på grillen ca 5 min. Servera med t ex Turkisk pastasallad och Haydari.
Galen förare kör in i parad