Portioner: 4
Ingredienser:
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
1 tsk salt
2 msk olivolja
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
2 auberginer
2 msk smör
1/2 dl tomatpuré
6 tunt skivade tomater
ca 10 st salladslökar
3 msk kapris
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse riven ost pizza
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och oljan. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt på mjölat bakbord.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen på den. Skiva och stek aubergine i smör ett par minuter på varje sida.
Bred tomatpuré på degen och varva sedan aubergin- och tomatskivor över. Dela salladslöken på längden. Fördela löken och
övriga ingredienser ovanpå. Strö sist över osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 20 min. (insänt av Agneta P)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker