Portioner: 4
Ingredienser:
600 g fiskfilé
1/2 kg blåmusslor
1-2 fänkål ca 400 g
smör
4 dl vatten
1 dl vitt vin ( eller 2 msk pressad citron + 4 msk vatten)
2 dl crème fraiche
2 fiskbuljongtärningar
salt och peppar
Gremolata:
rivet skal av en citron
1 dl hackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor
Gör så här:
Skär fisken i 3 cm stora bitar. Borsta musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på
skalet.
Skär fänkålen i strimlor och fräs den i smör i en stor gryta. Häll i vatten, vin och crème fraiche. Tillsätt buljongtärningar.
Låt det koka upp.
Lägg i musslorna och låt grytan koka under lock ca 3 min.
Lägg i fisken och låt det sjuda 3 min.
Blanda ihop gremolata och strö det över fiskgrytan. Servera med kokt ris. (insänt av Berit)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker