Portioner: 4
Ingredienser:
2 dl bulgur
6 dl örtbuljong
100 g frysta haricots verts
1 burk svarta bönor, à 400 g
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 kruka sallad, t ex ekbladsallad
150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
2 dl matyoghurt
3 krm sambal oelek
Gör så här:
Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min.
Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten.
Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.
Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing. Servera salladen med dressing och bröd. (insänt av Martina)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker