Portioner: 6-8 bitar
Ingredienser:
8 landgångsbröd
1/2 citron
Hummusröra:
3 dl kokta kikärter
1–2 hackade vitlöksklyftor
1 msk tahini, sesampasta
2–3 msk olivolja
1–1 1/2 dl turkisk meze matyoghurt
Kycklingfyllning:
1 grillad kyckling
2 1/2 dl turkisk meze matyoghurt
1/2–1 msk harissa, nordafrikansk kryddpasta
2 dl fintärnad saltgurka
Garnering:
4 dl crème fraiche
1 hackad vitlöksklyfta
salt och peppar
rucola, mynta, oliver, citron
Gör så här:
Riv skalet och pressa saften ur citronen. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahini. Rör ner olja och yoghurt.
Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Blanda med övriga ingredienser till kycklingfyllningen.
Vispa crème fraiche fast och blanda med citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg 2 bröd i bredd.
Bred på hälften av kycklingfyllningen. Fortsätt med bröd, hummus, bröd, kycklingfyllning.
Avsluta med bröd och bred på crème fraicheblandningen. Garnera med rucola, mynta, oliver och citron. (insänt av Matilda)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker