Portioner: 4
Ingredienser:
400 gram oxfärs
rapsolja till stekning
400 gram färdig tomatsås
1 aubergine
salt och peppar
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
8 st lasagneplattor
Ostsås:
25 gram smör
0,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
50 gram lagrad ost
25 gram getfärskost
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och tillsätt mjölken och grädden. Låt koka upp och riv ner osten och getosten. Spä såsen med lite mjölk om den blir för tjock, det ska vara rikligt med sås. Smaka av med salt och peppar.
Bryn färsen i lite rapolja. Häll på tomatsåsen och koka upp.
Skiva auberginen och stek gyllenbrun i lite olivolja. Krydda med salt och peppar.
Hacka basilika och persilja och blanda örterna.
Varva lasangneplattorna, färsröran, auberginerna, örtblandningen och ostsåsen i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsåsen.
Grädda lasagnen mitt i ugnen tills ytan fått fin färg ca. 35 minuter. (inskickat av Erland)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker