Lammpilaff
Portioner: 4
Ingredienser:
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
1 grön eller röd chili (tex spansk peppar)
1 squash (ca 250 g)
500 g benfritt lammkött (exempelvis av steken)
2 msk olja
1 tsk vardera av koriander kanel, spiskummin och salt
1 krm kajennpeppar
2 dl vatten
Gör så här:
Börja med att koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skölj och skär squashen i halvmånar. Strimla lammköttet.
Stek grönsaker och kött i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg undan i en gryta. Krydda och häll över vattnet. Låt puttra under lock ca 5 min.
Skär aprikoserna i strimlor och rör i grytan. Låt puttra ytterligare några min. Vänd ner det färdiga riset och persiljan i grytan.
Servera med en klick matlagningsyoghurt och gröna salladsblad (inskickat av Kerstin)
Tornadojakt i Nebraska