10 portioner
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
200 g pumpa, skalad, finriven
1 apelsin, rivet skal
3 dl vetemjöl
1,5 msk kanel
2 tsk bakpulver
Sås:
100 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk strimlat apelsinskal
ugn 175 grader
Gör så här:
Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal. (inskickat av Mia)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker