söndag 21 april 2019

Family

28/3 01:00

Fåraherdens paj

4 portioner
Ingredienser:
600 g lammfärs
2 st gula lökar, finhackade
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 msk HP-sås
1 dl persilja, hackad
salt
peppar från kvarn
smör
olja
Potatismos:
10 st potatisar, skalade
3 msk smör
2 dl varm mjölk eller gräddmjölk
salt
vitpeppar från kvarn
2 dl riven ost
sallad till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och lägg den i en gryta med lättsaltat vatten. Koka upp och låt koka i 20 minuter.
Värm upp en stor stekpanna med smör och olja. Lägg i färsen när smöret tagit färg. Fördela färsen med en träslev och låt den brynas en stund. Salta och peppra.
Skala och finhacka löken. Tillsätt den och tomatpurén i färsen, rör om och fortsätt stekningen några minuter. Häll i krossade tomater och persilja och låt det hela småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med HP-sås och eventuellt mer salt och peppar.
Slå av vattnet från potatisen och mosa den. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör moset fluffigt med en gaffel.
Smörj en rymlig ugnssäker form och slå färsen i formen. Täck med ett lager potatismos och strö riven ost över. Sätt ugnen på 250 grader och gratinera anrättningen tills den fått fin färg, cirka 15 minuter.
Servera tillsammans med en god sallad. (inskickat av Frida)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS