torsdag 21 mars 2019

Family

16/3 01:00

Oxbringa med pepparrotssås

6-8 portioner
1½ kg nötkött med ben t ex bringa, högrev, märgpipa
vatten
1½ tsk salt per liter vatten
1 morot, bitar
1 gul lök, bitar
1 lagerblad
8-10 svartpepparkorn
500 g morötter, skivade
2 purjolökar, bitar
Sås:
3½ msk vetemjöl
1 dl mjölk
6 dl buljong, köttspad
6-10 msk pepparrot, riven

Gör så här:
Lägg köttet i en gryta. Mät upp och häll på kallt vatten tills köttet är täckt. Ta upp köttet. Koka upp vattnet. Lägg i köttet, tillsätt salt, morot, lök. lagerblad och pepparkorn. Koka upp och sjud under lock tills köttet nätt och jämnt kan lossas från benen, minst 1½ timme. Tag grytan från värmen och låt stå med lock 15-20 minuter. Koka morötter och purjolök för sig i lite av köttspadet ca 10-15 minuter, tills de mjuka. Lägg först i morotsbitarna, koka purjolöksbitarna ca 5 minuter. Spar köttspadet.
Sås,Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Häll i buljongen, koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Smaksätt såsen med ca 3 msk pepparrot.
Servera med kokt potatis och riven pepparrot i en skål. (inskickat av Sonia)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Biffar ala Blekinge


Igår 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS