tisdag 19 mars 2019

Family

2/3 01:00

Kryddmarinerad kassler med citronpistou

4 portioner
Ingredienser:
500-600 g benfri kassler

Marinad:
½ dl matolja
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk malen kummin
1 msk senap
1 dl vatten

Pistou:
1 dl matolja
1 dl persilja
1½-2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
4 msk parmesanost, nyriven
salt

Garnering:
finstrimlad citronskal
1 msk smör
1 msk socker

Potatissallad:
8-10 kokta skalade potatisar (750g)
2 gula lökar, tunt skivade
2 dl vatten
1 msk smör
1 msk ättiksprit
½ tsk socker
salt
peppar
klippt persilja

Gör så här:
Marinad:
Blanda samman ingredienserna. Skiva kasslern och lägg skivorna i en form. Häll över marinaden och låt stå kallt ca 2 timmar. Vänd kasslerskivorna några gånger. Bryn kasslern vackert gyllene på båda sidorna.

Pistou:
Hacka persiljan fint. Blanda samman den med matolja, pressad vitlök, citronsaft och ost. Smaksätt med salt.

Garnering:
Stek citronskalsstrimlorna i smör. Strö över sockret. Rör om och låt svalna.

Potatissallad:
Skiva potatisen. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt löken och låt sjuda 4-5 minuter. Tillsätt ättika, socker, salt och peppar. Blanda ner potatisskivorna och låt bli genomvarmt. Lägg potatisen på serverings fat. Fördela ut kasslerskivorna över potatissalladen. Ringla pistoun runtom och toppa med citronskal, garnera med persilja. (inskickat av Beatris)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Argentinsk skinkgryta


Igår 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS