onsdag 22 maj 2019

Family

15/2 01:00

Lussekatter

50 st
Ingredienser:
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 burk (250 g) kesella
2 pkt (à 0,5 g) saffran
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Garnering:
russin

Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.
Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.
Pensla brödet med uppvispat ägg.
Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in. (inskickat av Dagny)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Rådjursfile med syltlök


20/5 02:00 Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och


19/5 02:00 Madames skinkkrans


18/5 02:00 Valnötspanerad cheddarfylld kalkonfil


17/5 02:00 Pumpakaka


16/5 02:00 Chokladkaka med apelsin


15/5 02:00 Gravad lax


14/5 02:00 Ljummen potatissallad


13/5 02:00 Potatissallad


12/5 02:00 Italienska korvar med linser


11/5 02:00 Midsommarsallad


10/5 02:00 Ugnsbakad senapslax


9/5 02:00 Rökt laxcarpaccio med pinjenötter


8/5 02:00 Biff med lök och ugnsstekt timjanpota


7/5 02:00 Köttfärssås


6/5 02:00 Biff med papaya och lime


5/5 02:00 Inbakad parmaburgare


4/5 02:00 Örtstekt lax med sparris


3/5 02:00 Currystekt torsk


2/5 02:00 Åländska köttbullar


1/5 02:00 Läckra snacks


30/4 02:00 Fredagspasta


29/4 02:00 Grillad lammrygg med sparris


28/4 02:00 Vinstuvade musslor i tomat


27/4 02:00 Skaldjurspaj


26/4 02:00 Fläskkotletter med indisk smak


25/4 02:00 Grillad kyckling med potatis och kall


24/4 02:00 Smördegsbakad tournedos med murkelstu


23/4 02:00 Louisiansk Jambalaya


22/4 02:00 Couscous med garam masala


21/4 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS