måndag 22 april 2019

Family

12/2 01:00

Falukorvsgryta med vitlökskryddat potatismos

4 portioner
Ingredienser:
600 g Falukorv
2 dl Crème Fraiche Chili
ca 2 dl grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1 gul lök, finhackad
3 medelstora paprikor, röd, grön, gul 2 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk hel kummin, krossad eller finhackad
1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
2 msk smör

Potatismos:
800 g skalad potatis av en mjölig sort, t ex King Edward
1 dl finhackad gräslök
100 g riven ost
50 g smör
2 dl varm mjölk
2-3 msk rostad vitlök (finns att köpa färdig i burk)
salt, peppar

Gör så här:
Skär Falukorven i 3 cm långa och 1 cm grova strimlor. Skär paprikan i 2-3 cm stora tärningar. Fräs lök, paprika och krossad vitlök i smöret, tills paprikan mjuknar och löken blir glansig. Tillsätt Falukorv och tomatpuré och låt fräsa hastigt. Häll därefter i grönsaksbuljong, Chili Crème Fraiche och kryddor och låt småkoka i 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka den skalade potatisen tills den är mjuk och häll av vattnet. Tillsätt varm mjölk och smör och vispa ev med elvisp till önskad konsistens. Smaksätt med hackad gräslök, rostad vitlök och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Servera falukorvsgrytan med potatismos. (inskickat av Beatris)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS