söndag 24 mars 2019

Family

23/12 2018 01:00

Kåldolmar

Ingredienser:
400 g blandfärs
200 g kokt potatis
1 stort vitkålshuvud
1 ägg
2 dl grädde
1 gul lök
100 g smör
salt, vitpeppar
    
Sås
5 dl kålspad
1 buljongtärning
2,5 dl grädde
2 msk vetemjöl
salt, vitpeppar

Gör så här:
Skär bort stocken på kålhuvudet och koka huvudet i saltat vatten 30-35 minuter, tills bladen blir mjuka och genomskinliga. Sätt samtidigt ugnen på 300°C.  Blanda hackad lök, potatis, grädde och ägg med kättfärsen. Krydda efter smak.  Ta loss bladen från kålhuvudet under rinnande kallt vatten så att du inte bränner dig. 
Fördela färsen på 8 blad. Vik in bladets sidor mot färsen och rulla ihop till små paket.  Läg kåldolmarna i en smörad form, klicka över lite smör och ugnssteg på nedersta falsen i 35-40 minuter eller tills dolmarna fått ordentlig färg.  Koka upp kålspadet och buljong- tärningen. Red av såsen med grädden och mjölet. 
Häll såsen över kåldolmarna och sätt in formen i ugnen igen. Ös dolmarna var 5:e minut i 20 minuter. 
Servera tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och lingonsylt. (inskickat av Ella)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


Igår 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS