4 Portioner
2 Auberginer, eller
500 g Svartrötter, eller
500 g Rotselleri, eller
500 g Jordärtskockor Salt Vatten
Stuvning
200 g Champinjoner
2 msk Smör eler margarin
2 msk Vetemjöl
3 dl Mjölk eller grädde
1/2 tsk Salt Vitpeppar
Gör så här: Skiva auberginerna eller ansa rotfrukten. Skär dem i bitar och koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Jordärtskockor och svartrötter måste ligga i vatten efter skalningen, annars mörknar de snabbt. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i matfettet. Strö över mjölet och späd med mjölken. Låt koka i ett par minuter. Smaka av. Lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form, häll stuvningen över och strö ev. på lite riven ost. Gratinera i 225 grader i c:a 15 minuter. (Insänt av Rebecca)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker