fredag 20 april 2018

Family

30/1 01:00

American meat loaf

4 portioner
 Ugnstemperatur 200º
 
Ingredienser
 500 g nötfärs
 3 skivor vitt formbröd, utan kanter
 1 dl grädde
 1 burk krossade tomater, 400 g
 1 gul lök, hackad
 1 morot, grovriven
 2 vitlöksklyftor, pressade
 1 ägg, uppvispat
 1 dl persilja, hackad
 1 msk worcestershiresås
 1 tsk salt
 1 krm vitpeppar
 2 pkt bacon

Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda nötfärsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet. Täck botten och sidor, på en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna. Fyll formen med nötfärssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas några gånger under stektiden. Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis och t ex sockerärtor, minimajs och haricots verts.(Insänt av Sune)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


6/3 01:00 Amerikanska kuvertbröd


5/3 01:00 Knäckbräck


4/3 01:00 Pastassallad med pestosmak


3/3 01:00 Smörkola


2/3 01:00 Melonsallad med ingefärssås


1/3 01:00 Medelhavsgryta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS