måndag 18 februari 2019

Family

23/1 2018 01:00

Fjärilstårta

12 bitar
175º
 ca 15 minuter + tid i ugn
 
Ingredienser
Tårtbotten:
 4 ägg
 2 dl socker
 1 dl vetemjöl
 1 dl potatismjöl
 1 tsk bakpulver

Fyllning:
 1,5-2 dl sylt, mosade bär eller äppelmos
 250 g Kelda vanilj eller vaniljkräm

Garnering:
 3 dl vispgrädde
 bär, karameller, strössel, kakdekorationer, blockchoklad

Smörj och bröa en rund slät form (ca 24 cm i diameter). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Sätt in den i nedre delen av ugnen och grädda 30-35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.
Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred sylt, bär eller mos på den understa bottnen och lägg på nästa. Bred kesella/vaniljkräm på den och täck med den översta bottnen. Dela kakan tvärsöver i 2 halvmånar och lägg dem med de runda sidorna mot varandra.
Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med några av förslagen och smält ev lite choklad och spritsa ut den till känselspröt från "fjärilen" ut på tårtpappret.

Tål inte allt?
Utan mjölk: Använd mjölkfritt ströbröd till bakformen. Till garneringen blötlägg 4 gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa havrebaserad vaniljvisp pösig med elvisp. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Häll gelatinet i vaniljsåsen under kraftig vispning. Ställ kallt i 10-15 minuter. Utan ägg: Gör Tårtbotten utan ägg. Utan gluten: Byt vetemjölet mot glutenfri mix och ta ströbröd utan gluten till bakformen. Tårtfyllningen är utan gluten.(Insänt av Anita)
 

Bookmark and Share

Idag 01:00 Ankans antipastoplockpasta


Igår 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


28/1 01:00 Jugoslaviska köttfärsbiffar


27/1 01:00 Fransk köttgryta


26/1 01:00 Wienerschnitzel


25/1 01:00 Fiskfilé Dugléré


24/1 01:00 Flygande Jakob


23/1 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


2/1 01:00 Lövbiff med ädelostfyllning


1/1 01:00 Fryst citrontårta


31/12 2018 01:00 Potatisbullar


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY