fredag 23 februari 2018

Family

23/1 01:00

Fjärilstårta

12 bitar
175º
 ca 15 minuter + tid i ugn
 
Ingredienser
Tårtbotten:
 4 ägg
 2 dl socker
 1 dl vetemjöl
 1 dl potatismjöl
 1 tsk bakpulver

Fyllning:
 1,5-2 dl sylt, mosade bär eller äppelmos
 250 g Kelda vanilj eller vaniljkräm

Garnering:
 3 dl vispgrädde
 bär, karameller, strössel, kakdekorationer, blockchoklad

Smörj och bröa en rund slät form (ca 24 cm i diameter). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Sätt in den i nedre delen av ugnen och grädda 30-35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.
Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred sylt, bär eller mos på den understa bottnen och lägg på nästa. Bred kesella/vaniljkräm på den och täck med den översta bottnen. Dela kakan tvärsöver i 2 halvmånar och lägg dem med de runda sidorna mot varandra.
Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med några av förslagen och smält ev lite choklad och spritsa ut den till känselspröt från "fjärilen" ut på tårtpappret.

Tål inte allt?
Utan mjölk: Använd mjölkfritt ströbröd till bakformen. Till garneringen blötlägg 4 gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa havrebaserad vaniljvisp pösig med elvisp. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Häll gelatinet i vaniljsåsen under kraftig vispning. Ställ kallt i 10-15 minuter. Utan ägg: Gör Tårtbotten utan ägg. Utan gluten: Byt vetemjölet mot glutenfri mix och ta ströbröd utan gluten till bakformen. Tårtfyllningen är utan gluten.(Insänt av Anita)
 

Bookmark and Share

Idag 01:00 Kycklingpaj


Igår 01:00 Ciabatta


21/2 01:00 Spaghetti carbonara


20/2 01:00 Olivpasta


19/2 01:00 Grön kålpaj


18/2 01:00 Sesambitar


17/2 01:00 Fudge


16/2 01:00 Grönsakskaka


15/2 01:00 Ischoklad


14/2 01:00 Fikonbollar


13/2 01:00 Citronkola


12/2 01:00 Choklad med torkad frukt


11/2 01:00 Muscovadegrape


10/2 01:00 Kiwismoothie


9/2 01:00 Fransk Chokladtryffel


8/2 01:00 Polkagrisglass


7/2 01:00 Chokladtryffel i ny form


6/2 01:00 Kryddstekt hjortytterfilé


5/2 01:00 Varm potatissallad i folie


4/2 01:00 Päron- och chokladpaj


3/2 01:00 Havrebräck


2/2 01:00 Ljummen laxsallad med rödlöksvinägret


1/2 01:00 Chokladkaka


31/1 01:00 Rosastekt Kalvstek


30/1 01:00 American meat loaf


29/1 01:00 Pasta Italiano


28/1 01:00 Bountykaka


27/1 01:00 Kyckling i örtkryddad sås


26/1 01:00 Skagenpanna


25/1 01:00 Italiensk kycklingpasta


24/1 01:00 Eriks låda


23/1 01:00 Fjärilstårta


22/1 01:00 Citronkyckling i dragonsås


21/1 01:00 Bärkräm


20/1 01:00 Fiskwok med ostronssås (soja- gluten-


19/1 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


18/1 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY

24/2 01:00

Rabarberkaka med vaniljsås

Idag 01:00 Kycklingpaj


Igår 01:00 Ciabatta


21/2 01:00 Spaghetti carbonara


20/2 01:00 Olivpasta


Fler nyheter