måndag 20 augusti 2018

Family

23/1 01:00

Fjärilstårta

12 bitar
175º
 ca 15 minuter + tid i ugn
 
Ingredienser
Tårtbotten:
 4 ägg
 2 dl socker
 1 dl vetemjöl
 1 dl potatismjöl
 1 tsk bakpulver

Fyllning:
 1,5-2 dl sylt, mosade bär eller äppelmos
 250 g Kelda vanilj eller vaniljkräm

Garnering:
 3 dl vispgrädde
 bär, karameller, strössel, kakdekorationer, blockchoklad

Smörj och bröa en rund slät form (ca 24 cm i diameter). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Sätt in den i nedre delen av ugnen och grädda 30-35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.
Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred sylt, bär eller mos på den understa bottnen och lägg på nästa. Bred kesella/vaniljkräm på den och täck med den översta bottnen. Dela kakan tvärsöver i 2 halvmånar och lägg dem med de runda sidorna mot varandra.
Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med några av förslagen och smält ev lite choklad och spritsa ut den till känselspröt från "fjärilen" ut på tårtpappret.

Tål inte allt?
Utan mjölk: Använd mjölkfritt ströbröd till bakformen. Till garneringen blötlägg 4 gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa havrebaserad vaniljvisp pösig med elvisp. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Häll gelatinet i vaniljsåsen under kraftig vispning. Ställ kallt i 10-15 minuter. Utan ägg: Gör Tårtbotten utan ägg. Utan gluten: Byt vetemjölet mot glutenfri mix och ta ströbröd utan gluten till bakformen. Tårtfyllningen är utan gluten.(Insänt av Anita)
 

Bookmark and Share

Igår 02:00 Pasta på en kvart


18/8 02:00 Ris med bönor och lammfärs


17/8 02:00 Exotiskt fruktsallad med vit kokossås


16/8 02:00 Yoghurt med bär och honungsrostad hav


15/8 02:00 Italiensk kycklingsoppa


14/8 02:00 Köttfärsfyllda tortillas


13/8 02:00 Mandelmusslor


12/8 02:00 Indiska laxspett


11/8 02:00 Biffwok med asiatisk sås


10/8 02:00 Tortillapizza


9/8 02:00 Rabarberpaj


8/8 02:00 Skinkröra i melonhalvor


7/8 02:00 Citron- och ingefärsmarinerade räkor


6/8 02:00 Flintastek med grekisk smak


5/8 02:00 Aglione, tomatsås


4/8 02:00 Bagels med räkfyllning


3/8 02:00 Barbecuesås - grillsås


2/8 02:00 Champinjongratinerade grönsaker


1/8 02:00 Biff med vitlökssås och ugnsstekt pot


31/7 02:00 Ljummen laxsallad med rödlöksvinägret


30/7 02:00 Baguette med ost med sting


29/7 02:00 Raggmunk på äpple och potatis med ape


28/7 02:00 Fyllda scones


27/7 02:00 Entrecôte med ljumma grönsaker


26/7 02:00 Saffranfisksoppa med rötter i Tunisie


25/7 02:00 Crèpes med jordgubbar


24/7 02:00 Balsamicokryddade grillade grönsaker


23/7 02:00 Böckling med varm potatissallad


22/7 02:00 Balsamfilé


21/7 02:00 Avocadotoast


20/7 02:00 Falukorv i senapssås


19/7 02:00 Försommarsallad med lax


18/7 02:00 Djungelkyckling


17/7 02:00 Aprikapaprikawok


16/7 02:00 Blåbärspannkaka


15/7 02:00 Bärpaj


14/7 02:00 Broccolisoppa


13/7 02:00 Bekväm kyckling med ugnsstekt potatis


12/7 02:00 Barnens köttbullsspecial


11/7 02:00 Amerikansk potatissallad


10/7 02:00 Pytt på varmrökt lax och sötpotatis


9/7 02:00 Snabb varm kycklingsallad med fetaost


8/7 02:00 Caesarsallad med grillad lax


7/7 02:00 Pasta Italio


6/7 02:00 Spagetti Carbonara


5/7 02:00 Fläskfile i ost och senapssås


4/7 02:00 Klassisk sommarkyckling


3/7 02:00 Kycklingpaj


2/7 02:00 Limekyckling


1/7 02:00 Saffransrutor


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS