onsdag 17 januari 2018

Family

11/1 01:00

Grillad oxfilé med gräddkokt potatis och calvadossky.

Portioner:  4
Tillagningstid: 1 tim
Ingredienser
180 g oxfilé per person
4 st tunnbröd
10 st potatisar
3 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar
6 dl grädde
salt
peppar
4 dl kalvbuljong, färdigutspädd
7 cl calvados
4 st champinjoner
2 st schalottenlökar
1 msk smör
1 st äpple, fast och syrligt
1 ask ruccolasallad

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Skala potatisen och skär i 1-2 centimeter stora kuber, lägg i vatten med citron så att de inte mörknar. Häll upp grädden i en kastrull. Tillsätt dijonsenap och grönpeppar. Koka upp grädden och smaksätt med salt. Tillsätt potatisen, lägg i så pass mycket att grädden fortfarande täcker potatisen. Koka nu på svag värme så att det inte bränner fast, cirka 20 minuter.(Känn med potatissticka).

Stycka upp oxfilén i lämpligt stora bitar, eller be om hjälp i butiken när du köper köttet. Salta, peppra och olja den ena sidan. Värm på köttbitarna ordentligt i grill- eller stekpanna. Lägg bitarna med den kryddade sidan neråt först, krydda den andra under tiden i pannan. Grilla/stek varje sida cirka 2-3 minuter. Lägg upp bitarna på en plåt och baka dem i ugn på 180 grader i cirka 15 minuter, beroende på hur man vill ha köttet. 

Olja in en tom konservburk, till exempel en sådan man köper sparris i. Rulla tunnbrödet runt konserven och lägg på en oljad plåt med skarven nedåt. Baka i ugn på cirka 180-200 grader. Passa dem noga - det går ganska fort, cirka 3 minuter. När de fått en gyllenbrun färg tar du ut dem och bänder försiktigt av det cylinderformade brödet från konserven. Lägg att svalna och stelna. Detta kan du göra flera timmar innan ni ska äta, eller dagen innan.

Skär ner champinjoner och lök i mindre bitar. Fräs dem i en kastrull med lite smör.  Tillsätt kalvbuljong och lite calvados. Koka ihop i cirka 20 minuter på svag värme. Smaka av med salt och runda av med en klick smör. Ställ tunnbrödstornet på tallriken och fyll sen upp med den gräddkokta potatisen. Lägg upp oxfilén och de grillade äppelskivorna och servera med calvadosskyn. (Insänt av Kalle)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


Igår 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


4/1 01:00 Fläskfilé med potatisgratäng och plom


3/1 01:00 Sambalgryta


2/1 01:00 Rostbiff med potatispuré och balsamv


1/1 01:00 Kycklingfilé i lyxig senapssås


31/12 2017 01:00 Ljummen biff- och paprikasallad


30/12 2017 01:00 Färs på spett


29/12 2017 01:00 Pasta e fagioli


28/12 2017 01:00 Biff med Bearnaise


27/12 2017 01:00 Omelett med KarlJohansvamp


26/12 2017 01:00 Varm rostbiff med tomatsalsa och bals


25/12 2017 01:00 Oxfilé med trattkantarellsås


24/12 2017 01:00 Västerbotten paj med kantareller


23/12 2017 01:00 Varmrökt makrill med äggsallad


22/12 2017 01:00 Limefilé


21/12 2017 01:00 Halstrad Råbiff med rödvinssmör


20/12 2017 01:00 Apelsinlamm


19/12 2017 01:00 Fläskfilé i ost och senapssås


18/12 2017 01:00 Potatisgratäng med kantareller


17/12 2017 01:00 Skogspanna


16/12 2017 01:00 Stekt fasan med calvadossås


15/12 2017 01:00 Nykokt gratinerad hummer


14/12 2017 01:00 Mager Pizza


13/12 2017 01:00 Julköttbullar


12/12 2017 01:00 Nötknäck


11/12 2017 01:00 Göspaket


10/12 2017 01:00 Mjuk nougat


9/12 2017 01:00 Saffransscones


8/12 2017 01:00 Julskinka


7/12 2017 01:00 Marinerade revbenspjäll


6/12 2017 01:00 Kryddig varm choklad


5/12 2017 01:00 Moussaka


4/12 2017 01:00 Lutfisk med vit sås


3/12 2017 01:00 Pasta m. bacon


2/12 2017 01:00 Choco Chip Müsli Bars


1/12 2017 01:00 Pepparkakspaj


30/11 2017 01:00 Filépaket i saffransås


29/11 2017 01:00 Glöggryta med mandel


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS