söndag 16 december 2018

Family

11/1 01:00

Grillad oxfilé med gräddkokt potatis och calvadossky.

Portioner:  4
Tillagningstid: 1 tim
Ingredienser
180 g oxfilé per person
4 st tunnbröd
10 st potatisar
3 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar
6 dl grädde
salt
peppar
4 dl kalvbuljong, färdigutspädd
7 cl calvados
4 st champinjoner
2 st schalottenlökar
1 msk smör
1 st äpple, fast och syrligt
1 ask ruccolasallad

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Skala potatisen och skär i 1-2 centimeter stora kuber, lägg i vatten med citron så att de inte mörknar. Häll upp grädden i en kastrull. Tillsätt dijonsenap och grönpeppar. Koka upp grädden och smaksätt med salt. Tillsätt potatisen, lägg i så pass mycket att grädden fortfarande täcker potatisen. Koka nu på svag värme så att det inte bränner fast, cirka 20 minuter.(Känn med potatissticka).

Stycka upp oxfilén i lämpligt stora bitar, eller be om hjälp i butiken när du köper köttet. Salta, peppra och olja den ena sidan. Värm på köttbitarna ordentligt i grill- eller stekpanna. Lägg bitarna med den kryddade sidan neråt först, krydda den andra under tiden i pannan. Grilla/stek varje sida cirka 2-3 minuter. Lägg upp bitarna på en plåt och baka dem i ugn på 180 grader i cirka 15 minuter, beroende på hur man vill ha köttet. 

Olja in en tom konservburk, till exempel en sådan man köper sparris i. Rulla tunnbrödet runt konserven och lägg på en oljad plåt med skarven nedåt. Baka i ugn på cirka 180-200 grader. Passa dem noga - det går ganska fort, cirka 3 minuter. När de fått en gyllenbrun färg tar du ut dem och bänder försiktigt av det cylinderformade brödet från konserven. Lägg att svalna och stelna. Detta kan du göra flera timmar innan ni ska äta, eller dagen innan.

Skär ner champinjoner och lök i mindre bitar. Fräs dem i en kastrull med lite smör.  Tillsätt kalvbuljong och lite calvados. Koka ihop i cirka 20 minuter på svag värme. Smaka av med salt och runda av med en klick smör. Ställ tunnbrödstornet på tallriken och fyll sen upp med den gräddkokta potatisen. Lägg upp oxfilén och de grillade äppelskivorna och servera med calvadosskyn. (Insänt av Kalle)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Fisktimbal med potatis och dillsås


Igår 01:00 Blåbärsknyten


14/12 01:00 Biff med citronsmak


13/12 01:00 Trattkantarell- och baconcrêpes


12/12 01:00 Drömmar med lavendelsocker


11/12 01:00 Schweizerrullar


10/12 01:00 Citronbröd


9/12 01:00 Baconlindad ostfylld kycklingfilé


8/12 01:00 Tonfiskpaj


7/12 01:00 Grillade cajunkryddade lammkotletter


6/12 01:00 Mistrals paj


5/12 01:00 pepparstek med västerbottenpotatis


4/12 01:00 Torsk med banan och curry


3/12 01:00 potatis sallad


2/12 01:00 Mormors plättar


1/12 01:00 Mockapudding med vaniljkräm


30/11 01:00 Adabokryddad entrecôte


29/11 01:00 Citronpaj


28/11 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


27/11 01:00 Kinagryta med sötsur sås


26/11 01:00 Köttfärspaj


25/11 01:00 Kalkon med frukter


24/11 01:00 Yoghurt med jordgubbar och honung :


23/11 01:00 Lasagne


22/11 01:00 Grekisk kyckling


21/11 01:00 Färgstarka soppan


20/11 01:00 Marängsviss


19/11 01:00 Smala chokladkakan med lime


18/11 01:00 Havre- och chokladcookies


17/11 01:00 Cookiesmousse


16/11 01:00 Matiga scones


15/11 01:00 Kalasgoda minipizzor


13/11 01:00 Hallonsvisstårta


12/11 01:00 Kladdkaka


11/11 01:00 Fryst chokladmaräng


10/11 01:00 Minicheesecake


9/11 01:00 Oxfilé med parmaflarn


8/11 01:00 Varm rostbiff med tomatsalsa och bals


7/11 01:00 Randiga pizzan


6/11 01:00 Fyllda chokladmuffins


5/11 01:00 Amerikansk Risgodis


4/11 01:00 Amerikansk pumpapaj


3/11 01:00 Hamburgare för alla


2/11 01:00 Banana blueberry smoothie


1/11 01:00 Rabarberpaj


31/10 01:00 Olivkyckling


30/10 01:00 Tandoori-taco


29/10 01:00 Currymos med stekt sesamkrydda korv


27/10 02:00 Lasagne pronto


26/10 02:00 Geng Paneng (Stark gryta)


Flera nyheter

ANNONS

NYHETER VIA E-POST

Mailbox.se - Bli smartare!

In- och utrikesnyheter
Business – Ekonomi
Business – Företag
Business – IT/Telekom
Shopping/Internet

ANNONS
ANNONS