måndag 23 april 2018

Family

20/12 2017 01:00

Apelsinlamm

Ingredienser
8 port
1,2 kg grytbitar eller urbenad lammstek
Arla Köket smör-&rapsolja
4 msk kalvfond
4 dl vatten
1 1/2 msk honung
1 msk malen spiskummin
1/2 msk stött eller malen koriander
1 1/2 krm cayennepeppar
1-1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk majsstärkelse
6 salladslökar
1 stor apelsin
300 g sugar snaps

Till servering:
3 dl Mezeyoghurt
couscous
färsk koriander

Gör så här
Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i omgångar. Lägg över i en gryta. Häll på fond, vatten, honung och kryddor. Låt sjuda under lock 20-30 min. Pröva med en sticka om köttet är klart. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner det i grytan och låt koka upp. Skiva salladslöken. Riv skalet från halva apelsinen. Skala sedan apelsinen med kniv så att allt det vita går bort och skär ut hinnfria klyftor. Blanda ner salladslök och sugar snaps i grytan och låt koka 1 min. Tillsätt apelsinskal och klyftor och låt allt bli genomvarmt. Servera med yoghurt och couscous. Garnera med färsk koriander.
(Insänt av Gun)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Julsenap


21/4 02:00 Kokt torsk med äggsås


20/4 02:00 Krämig löksoppa med lax. 24-30 buffè


19/4 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


6/3 01:00 Amerikanska kuvertbröd


5/3 01:00 Knäckbräck


4/3 01:00 Pastassallad med pestosmak


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS