Tid: 30 min
3-4 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
•400-500 g fiskfilé (färsk eller fryst) t.ex. torskfilé, sejfilé, hokifilé
•ca 0.5 tsk salt
•ca 1 krm mald peppar (vitpeppar eller svartpeppar)
•140 g (1 pkt) bacon
Potatis- och broccolimos:
•ca 8-10 st (ca 800 g) potatisar (gärna en mjölig sort)
•250 g broccoli
•2 dl crème fraiche
•1 tsk salt
•2 krm mald vitpeppar
Glutenfritt
Utrustning du behöver:
• mixer
Gör så här:
Låten fisken tina om den är fryst. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna. Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.
Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.
Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet. Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker