Det här receptet på indisk kyckling ger köttet riktigt god smak! Verkligen enkelt och jättegott blir detta recept på kyckling som marineras i crème fraiche med indiska kryddor. Tid: 15 minuter + minst en timme i kylen
4 portioner
Du behöver:
•800-1,000 g kycklinglårfilé
•eller 800-1,000 g kycklingfilé
•2 dl crème fraiche
•2 tsk garam masala
•2 tsk malen ingefära
•1 tsk gurkmeja
•1 krm cayennepeppar
•1 tsk salt
Servering:
•ev. crème fraiche
•eller ev. turkisk yoghurt
•salta jordnötter
Utrustning som är bra att ha:
•grill
Gör så här:
Blanda crème fraiche, garam masala, ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, i den storlek du önskar. Om du har kycklinglårfilé kan du ta dem som de är.
Lägg kycklingbitarna i marinaden och rör om så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingbitarna.
Låt stå i kylskåp minst en timme.
Om du ska grilla kan du om du vill trä upp kycklingbitarna på spett.
Stek eller grilla kycklingbitarna. Stek/grilla i upphettad stekpanna/grill några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
Serveringstips:
Servera med sallad, kokt bulgur/ris/quinoa och en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt samt salta jordnötter.
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker