tisdag 12 december 2017

Family

11/7 02:00

EU-bakelse

Ingredienser:
Florentinerkorg
330 g margarin
330 g glykos
560 g strösocker
316 g mjöl
125 g kokos

Gör Florentinerkorgarna så här:
Kör ihop alla ingredienser med en vinge till en jämn massa. Dela sedan upp i 25 grams bitar som du rullar runda och lägger på plåt. In i ugnen på 200
grader i 5-10 minuter. Hela massan måste flyta ut. När de blivit lite
gyllenbruna i kanterna är de klara. Vik dem över ett glas så får du en korg.
Doppa sedan botten i mörk choklad.

Ingredienser:
Hallonmousse
1 liter grädde
1 kg hallonpuré
5 st gelatinblad

Gör Hallonmoussen så här:
Vispa 1 liter grädde till lös konsistens. I hallonpurén tillsätter du 5 st
gelatinblad som du smält. Viktigt är att purén håller rumstemperatur, annars skär sig gärna moussen när du blandar ihop den. Häll purén över grädden, vispa till ganska fast konsistens.

Ingredienser:
Chokladmousse
300 g mjölkchoklad
7 dl grädde
2 st äggulor

Gör chokladmoussen så här:
Värm 300 g mjölkchoklad till 50 grader. Häll sedan den varma chokladen över de två äggulorna så att chokladen blir fast. Tillsätt sedan grädden. Vispas till fast konsistens.

Ingredienser:
Italiensk maräng
600 g äggvita
100 g socker
sockerlag av 4 dl vatten och 1100 g socker

Gör den Italienska marängen så här:
Sockerlag kokas till 122 grader. När sockerlagen uppnått 110 grader är det
dags att starta marängen. Pressa gärna en lime i kitteln. Syran i limen gör
att marängen reser sig fortare. När marängen blivit fluffig tillsätt 100
gram socker. När sockerlagen uppnått 122 grader, häll den då över marängen i en jämn stråle. Kör marängen i 5 min till för att få den riktigt fluffig.


Gör EU-bakelsen så här:
Fyll florentinerkorgarna med chokladmoussen i botten. Sedan hallonmoussen och till slut den italienska marängen, som du spritsar med en stjärntyll. Flamma sedan av marängen med brännare. Dekorera med någon frukt. (inskickat av Lukas)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Nötknäck


Igår 01:00 Göspaket


10/12 01:00 Mjuk nougat


9/12 01:00 Saffransscones


8/12 01:00 Julskinka


7/12 01:00 Marinerade revbenspjäll


6/12 01:00 Kryddig varm choklad


5/12 01:00 Moussaka


4/12 01:00 Lutfisk med vit sås


3/12 01:00 Pasta m. bacon


2/12 01:00 Choco Chip Müsli Bars


1/12 01:00 Pepparkakspaj


30/11 01:00 Filépaket i saffransås


29/11 01:00 Glöggryta med mandel


28/11 01:00 Omelett med KarlJohansvamp


27/11 01:00 Kyckling Allt i ett!


26/11 01:00 Fransk kycklinggryta


25/11 01:00 Tagliatelle och lax


24/11 01:00 Lätta Chokladbollar!


23/11 01:00 Ostpaj med lufttorkad skinka


22/11 01:00 Allt-i-ett-kotlett


21/11 01:00 Fläskfilé med kantareller


20/11 01:00 Pasta med skaldjur


19/11 01:00 Franska örtfärsbiffar


18/11 01:00 Korvgryta


17/11 01:00 Kött- och grönsakssoppa


16/11 01:00 Dansk sillåda


15/11 01:00 En god hönsgryta


14/11 01:00 Bön-, lök- och potatissallad


13/11 01:00 Kasslergratäng med paprika


12/11 01:00 Rostbiff i marinad med färska örter


11/11 01:00 Kycklingsallad


10/11 01:00 Grillad vattenmelon med havskräftor o


9/11 01:00 Potatis- och grönsakskaka med smak av


8/11 01:00 Helstekt oxfilé med rödvin- & vit


7/11 01:00 Banancurrykyckling


6/11 01:00 Alla tiders lökpaj


5/11 01:00 Pasta med kassler


4/11 01:00 Ostkaka


3/11 01:00 Renskavsgryta


2/11 01:00 Bigoli in salsa


1/11 01:00 Kycklingsoppa


31/10 01:00 Cabanossi carbonara


30/10 01:00 Kött- och grönsaksgryta


28/10 02:00 Pasta carbonara


27/10 02:00 Kycklinggryta


26/10 02:00 Korvsoppa


25/10 02:00 Böcklingpaj


24/10 02:00 Bakad potatis & fiskspett


23/10 02:00 Strimmelgryta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY

13/12 01:00

Julköttbullar

Idag 01:00 Nötknäck


Igår 01:00 Göspaket


10/12 01:00 Mjuk nougat


9/12 01:00 Saffransscones


Fler nyheter