torsdag 17 augusti 2017

Family

11/7 02:00

EU-bakelse

Ingredienser:
Florentinerkorg
330 g margarin
330 g glykos
560 g strösocker
316 g mjöl
125 g kokos

Gör Florentinerkorgarna så här:
Kör ihop alla ingredienser med en vinge till en jämn massa. Dela sedan upp i 25 grams bitar som du rullar runda och lägger på plåt. In i ugnen på 200
grader i 5-10 minuter. Hela massan måste flyta ut. När de blivit lite
gyllenbruna i kanterna är de klara. Vik dem över ett glas så får du en korg.
Doppa sedan botten i mörk choklad.

Ingredienser:
Hallonmousse
1 liter grädde
1 kg hallonpuré
5 st gelatinblad

Gör Hallonmoussen så här:
Vispa 1 liter grädde till lös konsistens. I hallonpurén tillsätter du 5 st
gelatinblad som du smält. Viktigt är att purén håller rumstemperatur, annars skär sig gärna moussen när du blandar ihop den. Häll purén över grädden, vispa till ganska fast konsistens.

Ingredienser:
Chokladmousse
300 g mjölkchoklad
7 dl grädde
2 st äggulor

Gör chokladmoussen så här:
Värm 300 g mjölkchoklad till 50 grader. Häll sedan den varma chokladen över de två äggulorna så att chokladen blir fast. Tillsätt sedan grädden. Vispas till fast konsistens.

Ingredienser:
Italiensk maräng
600 g äggvita
100 g socker
sockerlag av 4 dl vatten och 1100 g socker

Gör den Italienska marängen så här:
Sockerlag kokas till 122 grader. När sockerlagen uppnått 110 grader är det
dags att starta marängen. Pressa gärna en lime i kitteln. Syran i limen gör
att marängen reser sig fortare. När marängen blivit fluffig tillsätt 100
gram socker. När sockerlagen uppnått 122 grader, häll den då över marängen i en jämn stråle. Kör marängen i 5 min till för att få den riktigt fluffig.


Gör EU-bakelsen så här:
Fyll florentinerkorgarna med chokladmoussen i botten. Sedan hallonmoussen och till slut den italienska marängen, som du spritsar med en stjärntyll. Flamma sedan av marängen med brännare. Dekorera med någon frukt. (inskickat av Lukas)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Arbogapastej återkallas


15/8 02:00 Nio av tio struntar i grönsaker


14/8 02:00 Askimsborna får prova hemkört


13/8 02:00 Smöret har tagits bort på skolorna


12/8 02:00 Saltlakritsen räddad


11/8 02:00 Tips om hur du kan skydda dig ifrån m


10/8 02:00 Kaffe kan minska chansen att bli grav


9/8 02:00 Biff med curry och yoghurt


8/8 02:00 Ännu mindre betalt för mjölken


7/8 02:00 Svenskarna slänger mat för miljarder


6/8 02:00 Grillad biff med matig sallad


5/8 02:00 Efterfrågan på kaffe sprider sig


4/8 02:00 Ljummen laxsallad med mathavre


3/8 02:00 Salmonellasmittat fläsk återkallas


2/8 02:00 Tester avslöjade bärfusk


1/8 02:00 VItlökssoppa med matyoghurt och timja


31/7 02:00 Fet och sjuk av gifter i lax


30/7 02:00 Fiskburgare med smögenröra


29/7 02:00 Ljummen potatissallad


28/7 02:00 Banansmoothie med jordnötter


27/7 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

BÄSTA VIDEOKLIPPEN SEKTION 2

07 Aug 17