tisdag 20 februari 2018

Family

11/7 2017 02:00

EU-bakelse

Ingredienser:
Florentinerkorg
330 g margarin
330 g glykos
560 g strösocker
316 g mjöl
125 g kokos

Gör Florentinerkorgarna så här:
Kör ihop alla ingredienser med en vinge till en jämn massa. Dela sedan upp i 25 grams bitar som du rullar runda och lägger på plåt. In i ugnen på 200
grader i 5-10 minuter. Hela massan måste flyta ut. När de blivit lite
gyllenbruna i kanterna är de klara. Vik dem över ett glas så får du en korg.
Doppa sedan botten i mörk choklad.

Ingredienser:
Hallonmousse
1 liter grädde
1 kg hallonpuré
5 st gelatinblad

Gör Hallonmoussen så här:
Vispa 1 liter grädde till lös konsistens. I hallonpurén tillsätter du 5 st
gelatinblad som du smält. Viktigt är att purén håller rumstemperatur, annars skär sig gärna moussen när du blandar ihop den. Häll purén över grädden, vispa till ganska fast konsistens.

Ingredienser:
Chokladmousse
300 g mjölkchoklad
7 dl grädde
2 st äggulor

Gör chokladmoussen så här:
Värm 300 g mjölkchoklad till 50 grader. Häll sedan den varma chokladen över de två äggulorna så att chokladen blir fast. Tillsätt sedan grädden. Vispas till fast konsistens.

Ingredienser:
Italiensk maräng
600 g äggvita
100 g socker
sockerlag av 4 dl vatten och 1100 g socker

Gör den Italienska marängen så här:
Sockerlag kokas till 122 grader. När sockerlagen uppnått 110 grader är det
dags att starta marängen. Pressa gärna en lime i kitteln. Syran i limen gör
att marängen reser sig fortare. När marängen blivit fluffig tillsätt 100
gram socker. När sockerlagen uppnått 122 grader, häll den då över marängen i en jämn stråle. Kör marängen i 5 min till för att få den riktigt fluffig.


Gör EU-bakelsen så här:
Fyll florentinerkorgarna med chokladmoussen i botten. Sedan hallonmoussen och till slut den italienska marängen, som du spritsar med en stjärntyll. Flamma sedan av marängen med brännare. Dekorera med någon frukt. (inskickat av Lukas)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Olivpasta


Igår 01:00 Grön kålpaj


18/2 01:00 Sesambitar


17/2 01:00 Fudge


16/2 01:00 Grönsakskaka


15/2 01:00 Ischoklad


14/2 01:00 Fikonbollar


13/2 01:00 Citronkola


12/2 01:00 Choklad med torkad frukt


11/2 01:00 Muscovadegrape


10/2 01:00 Kiwismoothie


9/2 01:00 Fransk Chokladtryffel


8/2 01:00 Polkagrisglass


7/2 01:00 Chokladtryffel i ny form


6/2 01:00 Kryddstekt hjortytterfilé


5/2 01:00 Varm potatissallad i folie


4/2 01:00 Päron- och chokladpaj


3/2 01:00 Havrebräck


2/2 01:00 Ljummen laxsallad med rödlöksvinägret


1/2 01:00 Chokladkaka


31/1 01:00 Rosastekt Kalvstek


30/1 01:00 American meat loaf


29/1 01:00 Pasta Italiano


28/1 01:00 Bountykaka


27/1 01:00 Kyckling i örtkryddad sås


26/1 01:00 Skagenpanna


25/1 01:00 Italiensk kycklingpasta


24/1 01:00 Eriks låda


23/1 01:00 Fjärilstårta


22/1 01:00 Citronkyckling i dragonsås


21/1 01:00 Bärkräm


20/1 01:00 Fiskwok med ostronssås (soja- gluten-


19/1 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


18/1 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


4/1 01:00 Fläskfilé med potatisgratäng och plom


3/1 01:00 Sambalgryta


2/1 01:00 Rostbiff med potatispuré och balsamv


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY

21/2 01:00

Spaghetti carbonara

Idag 01:00 Olivpasta


Igår 01:00 Grön kålpaj


18/2 01:00 Sesambitar


17/2 01:00 Fudge


Fler nyheter