onsdag 22 november 2017

Family

16/6 02:00

Fisksoppa

Ingredienser:
400 g torskfilé
1 1/2 - 2 st medelstora gula lökar
2 msk matfett ( smör )
1 burk, krossade tomater
1/2 l fiskbuljong, ev. 1 dl vitt vin
1 tsk timjan
250 g räkor, helst färska
1 morot
i klyfta vitlök
(champinjoner och/eller musslor om du så önskar)
lite tärnad paprika
1 dl vispgrädde
lite finhackad dill, efter smak
salt
vitpeppar
cayennepeppar

Gör så här:
Ett litet tips, när du använder färska räkor, kan du med fördel göra en fond på de krossade skalen tillsammans med lite smör, vitt vin och lite vitlök.
Fräs räkskalen i smör i en het panna, tillsätt en finskuren vitlöksklyfta, peppar och salt efter behag.
Fräs under omrörning 2-3 minuter, tillsätt därefter lite vitt vin och 1 dl vatten låt småkoka några minuter.
Sila fräset, kasta skalen.
Reducera fonden något genom att koka den ytterligare några minuter.
Under tiden kokar du 1/2 l vatten och 1 fiskbuljongtärning.
Skala löken , tärna den och paprikan, tillsätt en finskuren vitlöksklyfta och fräs allt samman i smöret, tillsätt tomater, de tärnade morötterna, fiskbuljongen, fonden, det vita vinet, timjan+ ev champinjoner.
Låt sjuda i 15 minuter.
Under tiden smaka av med ev. lite salt och cayennepeppar
Dela de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i soppan.
Sjud ytterligare 5 min.
Vispa grädden hårt, lägg i räkorna + ev musslor och rör försiktigt ner grädden.
Hetta snabbt upp soppan, men låt den inte koka.
Strö finhackad dill över och servera omedelbart.

Tips:
Gott till är vitt bröd typ grekiskt lantbröd, smör och någon lite lagrad ost, typ Västerbotten eller grevé.
Ett svalt vitt vin, citronvatten kan vara gott att dricka till denna soppa. (inskickat av Lisa)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Allt-i-ett-kotlett


Igår 01:00 Fläskfilé med kantareller


20/11 01:00 Pasta med skaldjur


19/11 01:00 Franska örtfärsbiffar


18/11 01:00 Korvgryta


17/11 01:00 Kött- och grönsakssoppa


16/11 01:00 Dansk sillåda


15/11 01:00 En god hönsgryta


14/11 01:00 Bön-, lök- och potatissallad


13/11 01:00 Kasslergratäng med paprika


12/11 01:00 Rostbiff i marinad med färska örter


11/11 01:00 Kycklingsallad


10/11 01:00 Grillad vattenmelon med havskräftor o


9/11 01:00 Potatis- och grönsakskaka med smak av


8/11 01:00 Helstekt oxfilé med rödvin- & vit


7/11 01:00 Banancurrykyckling


6/11 01:00 Alla tiders lökpaj


5/11 01:00 Pasta med kassler


4/11 01:00 Ostkaka


3/11 01:00 Renskavsgryta


2/11 01:00 Bigoli in salsa


1/11 01:00 Kycklingsoppa


31/10 01:00 Cabanossi carbonara


30/10 01:00 Kött- och grönsaksgryta


28/10 02:00 Pasta carbonara


27/10 02:00 Kycklinggryta


26/10 02:00 Korvsoppa


25/10 02:00 Böcklingpaj


24/10 02:00 Bakad potatis & fiskspett


23/10 02:00 Strimmelgryta


22/10 02:00 Mild Krabbsoppa


21/10 02:00 Kycklingwok


20/10 02:00 Rabarberpaj


19/10 02:00 God pastarätt med kött


18/10 02:00 Basilikapotatis


17/10 02:00 Bakad laxskiva med kapris- och tomatd


16/10 02:00 Currymarinerade Räkor


15/10 02:00 Fiskfilé i ljuvlig sås


14/10 02:00 Asiatisk köttgryta


13/10 02:00 Chiligratinerad fläskfilé


12/10 02:00 Kalasgod smulpaj


11/10 02:00 Smal pizzabotten


10/10 02:00 Goda Västerbottenpajen


9/10 02:00 Falukorvsgryta


8/10 02:00 Fiskfilé i ljuvlig sås


7/10 02:00 Ebbas kycklingcurry


6/10 02:00 Fläskfilé med primörer och pepparsås


5/10 02:00 Baconinlindad fisk


4/10 02:00 Nigellas goda potatismos från Nigella


3/10 02:00 Avokadorisotto med basilika


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS