måndag 21 augusti 2017

Family

16/6 02:00

Fisksoppa

Ingredienser:
400 g torskfilé
1 1/2 - 2 st medelstora gula lökar
2 msk matfett ( smör )
1 burk, krossade tomater
1/2 l fiskbuljong, ev. 1 dl vitt vin
1 tsk timjan
250 g räkor, helst färska
1 morot
i klyfta vitlök
(champinjoner och/eller musslor om du så önskar)
lite tärnad paprika
1 dl vispgrädde
lite finhackad dill, efter smak
salt
vitpeppar
cayennepeppar

Gör så här:
Ett litet tips, när du använder färska räkor, kan du med fördel göra en fond på de krossade skalen tillsammans med lite smör, vitt vin och lite vitlök.
Fräs räkskalen i smör i en het panna, tillsätt en finskuren vitlöksklyfta, peppar och salt efter behag.
Fräs under omrörning 2-3 minuter, tillsätt därefter lite vitt vin och 1 dl vatten låt småkoka några minuter.
Sila fräset, kasta skalen.
Reducera fonden något genom att koka den ytterligare några minuter.
Under tiden kokar du 1/2 l vatten och 1 fiskbuljongtärning.
Skala löken , tärna den och paprikan, tillsätt en finskuren vitlöksklyfta och fräs allt samman i smöret, tillsätt tomater, de tärnade morötterna, fiskbuljongen, fonden, det vita vinet, timjan+ ev champinjoner.
Låt sjuda i 15 minuter.
Under tiden smaka av med ev. lite salt och cayennepeppar
Dela de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i soppan.
Sjud ytterligare 5 min.
Vispa grädden hårt, lägg i räkorna + ev musslor och rör försiktigt ner grädden.
Hetta snabbt upp soppan, men låt den inte koka.
Strö finhackad dill över och servera omedelbart.

Tips:
Gott till är vitt bröd typ grekiskt lantbröd, smör och någon lite lagrad ost, typ Västerbotten eller grevé.
Ett svalt vitt vin, citronvatten kan vara gott att dricka till denna soppa. (inskickat av Lisa)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Metallkrok i Axfoods potatisgratäng


19/8 02:00 Koffein i drycker kan få maxgräns


18/8 02:00 Sämre potatisskörd efter hällregn


17/8 02:00 Färgämne hittat i falsk oxfilé


16/8 02:00 Arbogapastej återkallas


15/8 02:00 Nio av tio struntar i grönsaker


14/8 02:00 Askimsborna får prova hemkört


13/8 02:00 Smöret har tagits bort på skolorna


12/8 02:00 Saltlakritsen räddad


11/8 02:00 Tips om hur du kan skydda dig ifrån m


10/8 02:00 Kaffe kan minska chansen att bli grav


9/8 02:00 Biff med curry och yoghurt


8/8 02:00 Ännu mindre betalt för mjölken


7/8 02:00 Svenskarna slänger mat för miljarder


6/8 02:00 Grillad biff med matig sallad


5/8 02:00 Efterfrågan på kaffe sprider sig


4/8 02:00 Ljummen laxsallad med mathavre


3/8 02:00 Salmonellasmittat fläsk återkallas


2/8 02:00 Tester avslöjade bärfusk


1/8 02:00 VItlökssoppa med matyoghurt och timja


31/7 02:00 Fet och sjuk av gifter i lax


30/7 02:00 Fiskburgare med smögenröra


29/7 02:00 Ljummen potatissallad


28/7 02:00 Banansmoothie med jordnötter


27/7 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS