måndag 21 augusti 2017

Family

15/6 02:00

Pecan pie

Ingredienser
Pajdeg:
50 g osaltat smör
2 msk strösocker
1 krm salt
1/2 uppvispat ägg
2 msk kall mjölk
2 1/2 dl vetemjöl,150 g

Fyllning:
2 1/2 dl pecannötter 225 g
3 1/2 dl ljus sirap
2 dl farinsocker
4 ägg
2 äggulor
50 g osaltat smör

Tillbehör:
Vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här:
Börja med pajdegen. Kör smör, socker och salt i mixer eller matberedare eller vispa med elvisp tills det blir krämigt.
Tillsätt det halva vispade ägget och vispa på hög hastighet i 30 sek.
Tillsätt mjölken kör på hög hastighet 2 min.
Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet ca 5 sek och sedan ytterligare 5 sek på hög hastighet tills det är välblandat. Degen får ej överarbetas.
Skrapa ur degen och forma till en bulle på plastfolie och platta till.
Lägg in i kylen minst 1 timme. Sätt ugnen på 100°.
Kavla ut degen tunt mellan plastfolie och klä en smörad pajform ca 24 cm i diam med degen. Kyl eller frys den minst 15 min.
Rosta nötterna ca 20 min i mitten av, ugnen.
Blanda sirap, farinsocker, ägg och äggulor väl.
Smält smöret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll ned det i äggsmeten.
Fördela de rostade nötterna på pajdegen. Ös fyllningen över.
Grädda längst ned i ugnen ca 45 min.
Täck med ugnsfolie efter ca 30 min eller tidigare om den verkar för mörk.(inskickat av Lisa)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Metallkrok i Axfoods potatisgratäng


19/8 02:00 Koffein i drycker kan få maxgräns


18/8 02:00 Sämre potatisskörd efter hällregn


17/8 02:00 Färgämne hittat i falsk oxfilé


16/8 02:00 Arbogapastej återkallas


15/8 02:00 Nio av tio struntar i grönsaker


14/8 02:00 Askimsborna får prova hemkört


13/8 02:00 Smöret har tagits bort på skolorna


12/8 02:00 Saltlakritsen räddad


11/8 02:00 Tips om hur du kan skydda dig ifrån m


10/8 02:00 Kaffe kan minska chansen att bli grav


9/8 02:00 Biff med curry och yoghurt


8/8 02:00 Ännu mindre betalt för mjölken


7/8 02:00 Svenskarna slänger mat för miljarder


6/8 02:00 Grillad biff med matig sallad


5/8 02:00 Efterfrågan på kaffe sprider sig


4/8 02:00 Ljummen laxsallad med mathavre


3/8 02:00 Salmonellasmittat fläsk återkallas


2/8 02:00 Tester avslöjade bärfusk


1/8 02:00 VItlökssoppa med matyoghurt och timja


31/7 02:00 Fet och sjuk av gifter i lax


30/7 02:00 Fiskburgare med smögenröra


29/7 02:00 Ljummen potatissallad


28/7 02:00 Banansmoothie med jordnötter


27/7 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS