Ingredienser:
500 g Spättafilé
1 ts Salt
1 Krm peppar
2 Morot
1 Purjolök
400 g Mimimajs; konserverade
1/2 Citron; saften av
1 dl Dill; hackad
1 dl Fiskbuljong; av tärning
1 dl Grädde
Gör så här:
1. Tina fisken. Salta och peppra filéerna och rulla ihop dem.
2. Skala och finstrimla morötterna, använd gärna matberedare.
3. Skölj purjolöken och strimla den.
4. Dela mimimajsen på längden.
5. Bred ut grönsakerna i en vid låg kastrull typ traktörpanna. Lägg fisken ovanpå.
6. Häll citronsaften över fisken. Strö över hackad dill.
7. Blanda fiskbuljongen och grädden. Häll detta över fisken och grönsakerna.
8. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter tills fisken är färdig.
Servera med kokt potatis eller ris och grovt brytbröd.
(Inskickad av Björn)