söndag 20 augusti 2017

Family

9/1 01:00

Jambalaya med chorizo och kräftor

4 portioner

Ingredienser:
2 chorizokorvar
15 kräftor
1/2 kg räkor
400 g fryst torskblock
5 tomater
1 fänkål
1/2 knippe stjälkselleri
2 gula lökar
2 skalade vitlöksklyftor
1 spansk peppar
3 tsk torkad koriander
3 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl ris
6 dl vatten
2 msk flytande hummerbuljong
Hackade färska örter till garnering
1 finhackad rödlök
eventuellt en nypa socker
salt och peppar

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Gör så här:
Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt 6 dl vattnen och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.

Yoghurtsås
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av (gärna över natten). Smaksätt yoghurten och servera till Jambalayan. (Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

18/8 02:00 Sämre potatisskörd efter hällregn


17/8 02:00 Färgämne hittat i falsk oxfilé


16/8 02:00 Arbogapastej återkallas


15/8 02:00 Nio av tio struntar i grönsaker


14/8 02:00 Askimsborna får prova hemkört


13/8 02:00 Smöret har tagits bort på skolorna


12/8 02:00 Saltlakritsen räddad


11/8 02:00 Tips om hur du kan skydda dig ifrån m


10/8 02:00 Kaffe kan minska chansen att bli grav


9/8 02:00 Biff med curry och yoghurt


8/8 02:00 Ännu mindre betalt för mjölken


7/8 02:00 Svenskarna slänger mat för miljarder


6/8 02:00 Grillad biff med matig sallad


5/8 02:00 Efterfrågan på kaffe sprider sig


4/8 02:00 Ljummen laxsallad med mathavre


3/8 02:00 Salmonellasmittat fläsk återkallas


2/8 02:00 Tester avslöjade bärfusk


1/8 02:00 VItlökssoppa med matyoghurt och timja


31/7 02:00 Fet och sjuk av gifter i lax


30/7 02:00 Fiskburgare med smögenröra


29/7 02:00 Ljummen potatissallad


28/7 02:00 Banansmoothie med jordnötter


27/7 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS