Ingredienser:
1 1/2 dl Olivolja; eller olja
1 dl Rödvin
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 dl Örter, färska, hackade
2 Vitlöksklyftor, finhackade
1 kg Rostbiff
Gör så här:
Marinaden:
Marinaden räcker till cirka 1 kg rostbiff. Exempel på örter som kan blandas: persilja, oregano, dragon, basilika, gräslök, etc. Blanda efter smak. Alternativ om det ej är säsong: Mycket färsk persilja och några teskedar torkad örtväxt (lägg dem i blöt en stund så blir smaken bättre).
Blanda allt.
Köttet:
1. Stek rostbiffen hel i ugn, 125C, 35 min eller tills innertemp. är 60C.
2. Tillsätt varken fett eller kryddor! Låt kallna och skär upp i tunna skivor.
3. Varva sedan marinad och skivor och ställ kallt för att dra minst 1 tim (det gör inget om den får stå ett dygn eller två)
Servera till t.ex. potatissallad, nypotatis, potatisgratäng eller till en grönsallad.
(Inskickad av Björn)