fredag 26 april 2024

Family

26/2 2017 01:00

Ugnsbakad lax med ostronskivling, soltorkade tomater och grönsaksbéarnaisesås

4-6 portioner

Ingredienser:
800 g laxfilé
god olivolja att steka i

SÃ¥sen:
100 g selleri
100 g morötter
100 g palsternacka
100 g kålrot
100 g fänkål
100 g persiljerötter (ovanstående grönsaker ska skäras i små tärningar) vatten så att det täcker
ett halvt paket saffran
250 g osaltat smör
saften från en halv citron
salt och nymalen vitpeppar från kvarn
eventuellt en nypa socker
200 g ostronskivling
50 g soltorkade tomater
ett knippe färsk dragon
smör att steka i

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär ut fyra portioner av laxfilén, ca 200 g st, och halstra dem gyllene på varje sida. Lägg dem på en ugnsplåt.
Lägg alla rotfrukter i en kastrull och täck med vatten.
Koka grönsakerna mjuka. Tag upp grönsakerna och lägg dem i ett mixerglas tillsammans med lite av spadet. Mixa till slät puré och tillsätt smöret under mixning. Smaksätt med saffran, citron, salt, peppar och en nypa socker.
Sätt in laxen i ugnen och baka i ca 15 min.
Fräs svampen och tomaterna i lite smör. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Tillsätt den färska basilikan precis i slutet.
Lägg lite svamp i botten på tallriken, därpå laxen och sist den goda grönsaksbéarnaisen runt om.
(Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS