Ingredienser:
Ca. 500 g Vindruvor t.ex Egen odling
4 dl vatten
1 dl socker ( Jag är diabetiker och tar bara 1/2 dl)
1 kanel hel bit
3 matskedar potatismjöl
Gör så här:
Rensa vindruvorna och skölj dem i kallt vatten lägg dem sedan i en matberedningsmaskin med knivarna isatta. Häll i lite av vattnet och kör dem så att vindruvorna är sönderdelade. Häll sedan över i ett annat kärl, sakta så att de flesta kärnorna frånskiljs.
Koka upp vatten och socker. Lägg i vindruvsblandningen och kanel. Koka under lock på svag värme 10-15 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle, rör undet tiden. Krämen skall sedan bara koka upp. Häll upp krämen i en skål och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.
(Inskickad av 87fransson@glocalnet.net)