Family
6/1 2017 01:00
Bacon- och salamibiffar med senapspotatismos
4 portioner
Ingredienser:
2 skivor vitt bröd
2 dl mjölk
300 g köttfärs
100 g bacon
100 g fint tärnad salami
300 g färska kantareller
2 vitlöksklyftor
50 g grovriven Västerbotten
1 ägg
5 dl finsiktat ströbröd, till panering
salt och nymald peppar
smör till stekning
Senapspotatismos:
800 g potatis
2 msk senapspulver
1 msk varmt vatten
1 msk honung
1 krm salt
1 nypa svartpeppar
1 nypa gurkmeja
50 - 100 g smör
Gör så här:
Bacon- och salamibiffar:
Ta bort kanterna från brödet och riv det i bitar. Lägg det i blöt i mjölken ca 5 min. Krama sedan ur all mjölk och lägg brödet i en stor skål. Stek fintärnat bacon och hackad schalottenlök.
Lägg färsen, baconet, löken, salamin och osten i skålen med brödet. Krydda med muskot, salt och peppar och blanda väl. Forma smeten till inte för stora biffar och lägg dem på ett fat.
Smörstek kantarellerna tillsammans med den finhackade vitlöken.
Vispa upp ägget. Doppa biffarna i det, och vänd dem sedan i ströbröd.
Smörstek biffarna 3-4 minuter på varje sida, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
Var försiktig så du inte bränner paneringen.
Vid serveringen, strö över gräslök.
Senapspotatismos:
Koka potatisen och stampa den till ett grovt mos tillsammans med smöret.
Rör samman senap, vatten, honung, salt, peppar och gurkmeja i en liten skål. Vänd ned blandningen i det varma potatismoset.
(Inskickad av koppargrytan)