fredag 26 april 2024

Family

6/1 2017 01:00

Bacon- och salamibiffar med senapspotatismos

4 portioner

Ingredienser:
2 skivor vitt bröd
2 dl mjölk
300 g köttfärs
100 g bacon
100 g fint tärnad salami
300 g färska kantareller
2 vitlöksklyftor
50 g grovriven Västerbotten
1 ägg
5 dl finsiktat ströbröd, till panering
salt och nymald peppar
smör till stekning

Senapspotatismos:
800 g potatis
2 msk senapspulver
1 msk varmt vatten
1 msk honung
1 krm salt
1 nypa svartpeppar
1 nypa gurkmeja
50 - 100 g smör

Gör så här:
Bacon- och salamibiffar:
Ta bort kanterna från brödet och riv det i bitar. Lägg det i blöt i mjölken ca 5 min. Krama sedan ur all mjölk och lägg brödet i en stor skål. Stek fintärnat bacon och hackad schalottenlök.
Lägg färsen, baconet, löken, salamin och osten i skålen med brödet. Krydda med muskot, salt och peppar och blanda väl. Forma smeten till inte för stora biffar och lägg dem på ett fat.
Smörstek kantarellerna tillsammans med den finhackade vitlöken.
Vispa upp ägget. Doppa biffarna i det, och vänd dem sedan i ströbröd.
Smörstek biffarna 3-4 minuter på varje sida, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
Var försiktig så du inte bränner paneringen.
Vid serveringen, strö över gräslök.

Senapspotatismos:
Koka potatisen och stampa den till ett grovt mos tillsammans med smöret.
Rör samman senap, vatten, honung, salt, peppar och gurkmeja i en liten skål. Vänd ned blandningen i det varma potatismoset.
(Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS