Gör så här:
1. Se till att smödegsplattorna är tinade. Sätt ugnen på ca 200 grader.
2. Skala äpplena och dela dem i halvor. Kärna ur. Skiva halvorna i tunna skivor.
3. Mixa hasselnötterna fint i en matmixer och blanda med smör, socker och muscovadoråsocker. Smaksätt gärna med några droppar mörk rom efter tycke och smak.
4. Kavla ut plattorna lätt med lite mjöl
5. Dela en av plattorna i fyra rektanglar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna med vispat ägg. Skär ut långa remsor av den andra plattan och lägg som kanter på de avlånga rektanglarna.
6. Stryk på en klick med hasselnötsblandningen och fördela skivade äppelhalvor på varje smördegsbotten.
7. Pensla kanterna med vispat ägg och ställ in i ugnen. Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen. Servera med vispad grädde smaksatt med kanel.