Gör Irish coffe så här:
Häll whiskyn i ett uppvärmt glas. Häll i det heta kaffet. Rör ner sockret så att det löser sig. Häll försiktigt över grädden så att den inte blandar sig med kaffet.
Normadiskt kaffe:
Som ovanstående men med 2 msk calvados och 2 tsk florsocker.
Kreolskt kaffe:
Blanda vatten, kakao och farinsocker. Koka upp låt koka till en ganska tjock kräm. Lägg ett par skedar av krämen i varje glas. Fyll på med starkt hett kaffe. Topp ev med lite vispgrädde.
Orientaliskt kryddkaffe:
Tvätta apelsinen, riv skalet. Skär apelsinklyftorna fria från hinnor. Lägg skal, nejlikor, kanel och socker i en kastrull. Häll på vattnet, koka upp och låt sjuda 5 minuter.
Brygg kaffet med kryddvattnet och låt det stå och dra någon minut. Häll upp kaffet i koppar, toppa med vispgrädde och garnera med apelsinklyftor.