6 portioner
Ingredienser:
3 1/4 dl vetemjöl med bakpulver
30 g smör, hackat
1 1/4 dl korinter
1 dl ljus sirap
1 dl mjölk
extra 50 g smör
2 1/2 dl lätt packat farinsocker
extra 2 dl ljus sirap
6 dl vatten
Gör så här:
Lägg mjölet i en medelstor skål. Blanda med fingrarna ner smöret i mjölet tills blandningen påminner om fina brödsmulor. Tillsätt korinter, ljus sirap och mjölk och rör om tills ingredienserna har blivit till en mjuk deg.
Lägg det extra smöret, socker, den extra sirapen och vatten i en kastrull. Sätt plattan på medelhög värme och rör om tills smöret har smält och sockret har löst sig. Låt det långsamt koka upp. Dra ner värmen och låt sjuda. Klicka matskedar av degblandningen i den sjudande såsen och låt sjuda under lock i 25 minuter. Servera klimparna med såsen och en klick vispgrädde eller glass.