lördag 27 april 2024

Family

9/4 2016 02:00

Ägg och ansjovissallad

Ägg och ansjovissallad
Portioner: 6

Ingredienser
3 tsk mörk fransk senap
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger
2 dl olja, helst olivolja
1 tsk torkad dragon
2 burkar ansjovisfiléer á 125 g
nymalen svartpeppar
1/2 citron
6 stora kokta potatisar
6 hårdkokta ägg
isbergssallad eller grönsallad
kapris

Tillbehör:
rostat bröd eller knäckebröd, smör
Gör så här
1. Blanda senap, vitlök, vinäger och olja. Tillsätt spadet från en av ansjovisburkarna, litet citronsaft, dragon och peppar. Såsen skär sig men det gör ingenting. Tag ansjovisfiléerna från den öppnade burken och skär dem i små bitar. Blanda ner dem i såsen. Smaka av med salt och mer citronsaft om det behövs. Låt såsen stå i kylskåp ett par timmar så att smakerna utvecklas.
2. Skala äggen. Dela dem i gulor och vitor, vira in gulorna i plastfolie och förvara dem i kylskåp så länge. Grovhacka vitorna. Skär potatisen i tärningar och blanda den med de backade vitorna. Häll över såsen. Rör om väl så att såsen blir jämnt fördelad. Täck salladen med plastfolie och låt den stå i kylskåp, gärna över natten.
3. öppna den andra ansjovisburken och dela ansjovisfiléerna på längden. Smaka av salladen, tillsätt litet mer ansjovisspad om smaken inte är tillräckligt stark. Mosa gulorna.
4. Lägg hela salladsblad eller strimlad isbergssallad i botten och runt kanterna på ett djupt fat. Lägg den marinerade salladen i mitten. Täck med de mosade äggulorna och lägg de delade ansjovisfiléerna i ett snyggt rutmönster ovanpå, Garnera med kapris.
Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS
ANNONS