Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g mjölk- och sojafritt margarin
Gör så här:
1.Lägg mjöl och socker i en skål, skiva ner margarinet och arbeta snabbt
i hop till en deg.
2.LÃ¥t degen ligga kallt i ca 1 timme.
Chokladpinnar: Blanda i 2 msk kakao i degen och kavla ut den till två
längder och lägg dem på smord plåt. Strö på pärlsocker i mitten på varje
längd och tryck till lite. Grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter.
Sockerringar: Kavla ut degen till en halvtjock platta och tryck ut runda
kakor med en form eller glas, gör ett hål i mitten och strö pärlsocker på.
Grädda som ovan.
Hjärtkakor: Blanda i några droppar röd karamellfärg, kavla ut till en tunn
deg och tryck ut hjärtan med hjälp av pepparkaksformar. Strö på pärlsocker
och grädda som ovan.
Syltgömmor: Forma degen till ca 40 kulor och lägg dem på en smord plåt, gör
en fördjupning i mitten och klicka i sylt. Grädda som ovan.
Kanelkakor: Gör små bollar och platta ut dem på plåten och strö sedan en
blandning med lika delar socker och kanel.