Marinad:
2 dl vitt vin
1 dl olja
½ dl vinäger
½-1 tsk salt
½-1 tsk paprika
8 träspett, blötlagda i vatten
SÃ¥s:
Marinaden
3 msk creme fraiche
2-3 tsk potatismjöl
½ dl vatten
Anvisningar
Skär laxen i ca 2 x 3 cm stora bitar. Varva fisk och räkor på spetten och lägg dem på ett fat.
Blanda marinaden av alla ingredienserna och häll den över spetten. Täck över och marinera 1-2 timmar i kylskåpet.
Låt marinaden rinna av och sila den till såsen.
Koka upp marinaden med creme fraiche och red av den med potatismjölet utrört i vattnet. Låt såsen få ett uppkok.
Grilla spetten på utegrill eller i ugnen i ca 5 minuter. Vänd dem några gånger. Servera spetten genast med såsen, kokt ris och någon grönsak. (Spix)