Portioner: 4 portioner
Ingredienser
500 g skinn- och benfritt kycklingkött
1 röd paprika
4 skivor ananasringar
1-2 msk olja
1 msk soja
1 tsk ingefära (eller 1 msk finhackad färsk ingefära)
2 dl ananasspad
2 tsk maizena majsstärkelse
salt
paprikapulver
Tillbehör:
jasminris
grönsallad
Gör så här:
Skär kycklingköttet i strimlor. Kärna ur, skölj och hacka paprikan. Skär ananasen i bitar. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Fräs kyckling och paprika under omrörning ca 5 minuter tills köttet är ljust och genomstekt. Sänk värmen och tillsätt soja och ingefära. Blanda ananasspad och maizena och rör ner det. Låt koka upp. Smaksätt med salt och paprikapulver. Servera med jasminris och en grönsallad.