tisdag 30 april 2024

Family

2/1 2014 09:52

Midsommartårta

Bottnar:
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Fyllning och garnering:
4 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
1 burk ananaskross, ca 200 g
1 tsk vaniljsocker
100 g vit blockchoklad
1 tsk matolja
färska blad av citronmeliss

Gör så här:
Ugn: 175°
Smöra och brödströ en form med raka kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och strö ner i smeten. Rör till sist ner det kokande vattnet. Blanda väl och slå smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan känns torr när man prövar med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den sedan i tre bottnar.

Skölj jordgubbarna och låt dem torka väl på handduk eller hushållspapper. Ta undan ca 15 stycken för garnering och låt fästena sitta kvar. Rensa de andra och mosa dem. Sockra moset efter smak.
Smält chokladen med oljan på lägsta värmen. Nyp tag i fästet på bären och doppa dem till hälften i chokladen. Ställ dem på ett fat i kylen så att chokladen stelnar.
Vispa 2 1/2 dl grädde fluffig och blanda hälften med jordgubbsmoset. Droppa ananasspadet över bottnarna och blanda krosset med resten av grädden.
Bred jordgubbsgrädde över en botten, ananasgrädden över nästa och lägg ihop tårtan på ett vackert serveringsfat. Vispa den resterande grädden med vaniljsocker och bred över tårtan. Garnera med de chokladdoppade jordgubbarna och små rosetter av citronmeliss (kan uteslutas). Inskickat av Johanna Andersson

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS