lördag 10 april 2021

Family

1/4 02:00

Svensken gillar ekologisk glass

Svenska folket vill äta glass som är gjord på naturliga ingredienser, av äkta råvaror och är producerad i Sverige. Och man är beredd att betala lite mer om den är ekologiskt producerad. Det visar en ny Sifo-undersökning om svenska folkets glassvanor.
Hela 69 procent av svenska folket, alltså cirka sju av tio svenskar, anser att det är mycket eller ganska viktigt att glassen de äter är tillverkad av äkta råvaror och naturliga ingredienser.
Sifo-undersökningen visar också skillnader i uppfattningar beroende på var i landet man bor och vilken politisk tillhörighet man har. Till exempel är glassens ursprung viktigare för centerpartister (71 procent) och kristdemokrater (68 procent) än för moderater (55 procent), socialdemokrater (60 procent) och folkpartister (48 procent). Stockholmare är i högre utsträckning (74 procent) beredda att betala mer för ekologisk glass än göteborgare (54 procent). (FL-Net)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


25/3 01:00 Sverige Europas nya matland


24/3 01:00 Klonat kött inte farligare


23/3 01:00 ”Mjölkersättning lurar kaffedrickarna”


22/3 01:00 Bästa vaniljglassen


21/3 01:00 Tvivelaktig marknadsföring under lupp


20/3 01:00 Bakterier i kycklingfilé


19/3 01:00 Lyckad grillfest aldrig misslyckad


18/3 01:00 Blåbären trivs i norr


17/3 01:00 Ostrazzia i Tyskland


16/3 01:00 Lite kvicksilver i färsk fisk


15/3 01:00 Miljögifter i importerad potatis


14/3 01:00 Lite frukt i mesta fruktmüslin


13/3 01:00 Proteiner tar bort gift i ris


12/3 01:00 Klubb för matintresserade


11/3 01:00 Knäckebrödstillverkare anmäls


10/3 01:00 Hjälp – hur gör jag?


9/3 01:00 Naturbetande kossor ger bästa mjölken


8/3 01:00 Krav-torsk i Icabutikerna


7/3 01:00 Näthandla mat i Dalarna


6/3 01:00 Mindre salt i köttbullar


5/3 01:00 Många äpplen i kundvagnen


4/3 01:00 Rödlistad fisk bort från Netto


3/3 01:00 Pangasius, hajmal eller vietnamesisk sjötunga?


2/3 01:00 Många E i en del mat


1/3 01:00 Säkert kött från Sverige


28/2 01:00 ”Eko rätt för frukt och grönt”


27/2 01:00 Mat på nätet för Stockholmare


26/2 01:00 Lätt och rätt käk till barnen


25/2 01:00 Italiensk matolja kan innehålla mineralolja


24/2 01:00 Grilla klimatsmart


23/2 01:00 Inte bara kyckling


22/2 01:00 Coops järn rev bäst


21/2 01:00 Ovanligt med mycket transfetter


20/2 01:00 Gift i fler äpplen från Uruguay


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS