lördag 10 april 2021

Family

12/12 2020 01:00

Tonfisk kan förgifta

Tonfisk kan ge histaminförgiftning. Det skriver Läkartidningen I sitt senaste nummer. Det spelar ingen roll om tonfisken är rå eller stekt, färsk eller på burk. Förgiftningen i sig är inte farlig men väldigt obehaglig. I år har ett 20-tal fall rapporterats i Stockholm.
Symptomen börjar ofta en mycket kort stund efter att man ätit tonfisk. Först sticker det i munnen och man kan ibland få en pepparlik, brännande smak i munnen. Man blir röd över hela kroppen och kan även få hjärtklappning. Normalt försvinner symptomen inom några timmar men i sårare fall kan sjukhusvård krävas. (FL-Net)

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=7200

"
Bookmark and Share

Igår 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


25/3 01:00 Sverige Europas nya matland


24/3 01:00 Klonat kött inte farligare


23/3 01:00 ”Mjölkersättning lurar kaffedrickarna”


22/3 01:00 Bästa vaniljglassen


21/3 01:00 Tvivelaktig marknadsföring under lupp


20/3 01:00 Bakterier i kycklingfilé


19/3 01:00 Lyckad grillfest aldrig misslyckad


18/3 01:00 Blåbären trivs i norr


17/3 01:00 Ostrazzia i Tyskland


16/3 01:00 Lite kvicksilver i färsk fisk


15/3 01:00 Miljögifter i importerad potatis


14/3 01:00 Lite frukt i mesta fruktmüslin


13/3 01:00 Proteiner tar bort gift i ris


12/3 01:00 Klubb för matintresserade


11/3 01:00 Knäckebrödstillverkare anmäls


10/3 01:00 Hjälp – hur gör jag?


9/3 01:00 Naturbetande kossor ger bästa mjölken


8/3 01:00 Krav-torsk i Icabutikerna


7/3 01:00 Näthandla mat i Dalarna


6/3 01:00 Mindre salt i köttbullar


5/3 01:00 Många äpplen i kundvagnen


4/3 01:00 Rödlistad fisk bort från Netto


3/3 01:00 Pangasius, hajmal eller vietnamesisk sjötunga?


2/3 01:00 Många E i en del mat


1/3 01:00 Säkert kött från Sverige


28/2 01:00 ”Eko rätt för frukt och grönt”


27/2 01:00 Mat på nätet för Stockholmare


26/2 01:00 Lätt och rätt käk till barnen


25/2 01:00 Italiensk matolja kan innehålla mineralolja


24/2 01:00 Grilla klimatsmart


23/2 01:00 Inte bara kyckling


22/2 01:00 Coops järn rev bäst


21/2 01:00 Ovanligt med mycket transfetter


20/2 01:00 Gift i fler äpplen från Uruguay


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS