lördag 16 januari 2021

Family

21/11 2020 01:00

Mormors kasslerlåda

Portioner: 4
Ingredienser:
4 dl ris
1 buljongtärning
600 g kassler el rökt skinka i skivor
1 brk jordärtskocksoppa
3 dl grädde
1 brk sparris
50 g salta jordnötter, om man vill
salt och peppar
 

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen men ersätt 1 dl av vattnet med spadet från sparrisen + 1 buljongtärning.
Bred ut hälften av riset i en smord ugnsfast form och lägg kassler/skinkskivorna ovanpå.
Blanda jordärtskocksoppan med grädden och salt och peppar.
Lägg på resten av riset och sparrisen överst, häll gräddblandningen över.
Strö över jordnötterna och ställ in formen i ugnen i 200 grader ca 30-35 minuter.
Servera med en sallad. (insänt av Ylva)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Allt fler barn äter frukt och grönsaker


Igår 01:00 Genförändrad potatis godkänd


14/1 01:00 Minns bättre med färsk fisk


13/1 01:00 Kinesiska risnudlar var genmodifierade


12/1 01:00 Visst kan akrylamid ge cancer


11/1 01:00 Ny receptsajt på nätet


10/1 01:00 Kryddstark utställning i Göteborg


9/1 01:00 Vi äter och … - samtidigt


8/1 01:00 Billigaste chokladen bäst


7/1 01:00 Livsmedelsverket varnar för rökt mat


6/1 01:00 Mat mot förkylning


5/1 01:00 Satsning på nyttig restaurangmat


4/1 01:00 Axfood stoppar rostad majs


3/1 01:00 Tre bloggar om Stockholmsmat


2/1 01:00 Skillnad på choklad och choklad


1/1 01:00 KO stoppar för stor förpackning


31/12 2020 01:00 Personlig hälso-shopper hos Coop


30/12 2020 01:00 Matlagning för nyfikna


29/12 2020 01:00 Ica återkallar ekologisk fruktmüsli


28/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack hela dagen


27/12 2020 01:00 Meny och inköpslista samtidigt


26/12 2020 01:00 Abbas ansjovis smakade bäst


25/12 2020 01:00 Snabb eko-mat framtidens konsumentkrav


24/12 2020 01:00 Hur mycket väger en deciliter?


23/12 2020 01:00 Hittar recepten på nätet


22/12 2020 01:00 Desperat kokbok hotas av stämning


21/12 2020 01:00 84 liter läsk per år


20/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack


19/12 2020 01:00 Salmonella i köttfärs


18/12 2020 01:00 Grönt på burk i test


17/12 2020 01:00 Salmonella i babyspenat


16/12 2020 01:00 Ekologiskt är nyttigare


15/12 2020 01:00 Recepten i mobilen


14/12 2020 01:00 Gröna tråg visar ekoköttet


13/12 2020 01:00 Ekologisk barnmat populärt


12/12 2020 01:00 Tonfisk kan förgifta


11/12 2020 01:00 Salmonella funnen i ICA-sallad


10/12 2020 01:00 Mexikanska köket


9/12 2020 01:00 Fläskkött ett klimathot


8/12 2020 01:00 Trolla med jordgubbar


7/12 2020 01:00 Billigast mat i Halland – dyrast i Sörmland


6/12 2020 01:00 Ta det kallt med maten


5/12 2020 01:00 Salmonella i vegetariskt snack


4/12 2020 01:00 Bakterier i Eldoradoskinka


3/12 2020 01:00 Mycket farlig mat från Kina


2/12 2020 01:00 Menymaskinen inspirerar


1/12 2020 01:00 Icas lax godast


30/11 2020 01:00 SNF: ”Tomaten en klimatvärsting”


29/11 2020 01:00 EU överens om eko-livsmedel


28/11 2020 01:00 Dricker du tillräckligt med mjölk?


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS