lördag 16 januari 2021

Family

19/11 2020 01:00

Femtimmars lamm

Portioner: 6
Ingredienser
1 st  lammstek, benfri, stor 
olivolja 
salt och svartpeppar, nymalen 
6 skivor  bacon
3 st rödlökar, skalade 
3 st vitlöksklyftor, skalade 
örtkryddor, färska, timjan, rosmarin, lagerblad, 2 rejäla nävar 
4 st potatisar, stora, skalade och skurna i bitar 
1 st rotselleri, skalad och skuren i bitar 
6 st morötter, skalade och skurna i bitar 
3 st palsternackor, skalade och halverade 
75 cl vitt vin 
75 cl vatten 

Gör så här:
Värm ugnen till 170 grader.
Bryn lammsteken på alla sidor i olivolja en stor stekpanna. Salta och peppra.
Tillsätt bacon i tärningar, hela lökar och vitlöksklyftor och stek i ytterligare 3 minuter.
Flytta över allt till en ugnsfast form eller långpanna.
Släng i de hackade örterna och grönsakerna. Häll på vinet och lika mycket vatten. Salta och peppra grönsaker och vätskan.
Täck över med folie. Stek i ugnen i 5 timmar.
Smaksätt skyn med lite kalvfond, salt och peppar om så behövs.

Servera direkt ur pannan. Skär stora bitar av köttet, sleva upp grönsaker och servera med ett gott bröd som kan suga upp såsen. (insänt av Janne)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Allt fler barn äter frukt och grönsaker


Igår 01:00 Genförändrad potatis godkänd


14/1 01:00 Minns bättre med färsk fisk


13/1 01:00 Kinesiska risnudlar var genmodifierade


12/1 01:00 Visst kan akrylamid ge cancer


11/1 01:00 Ny receptsajt på nätet


10/1 01:00 Kryddstark utställning i Göteborg


9/1 01:00 Vi äter och … - samtidigt


8/1 01:00 Billigaste chokladen bäst


7/1 01:00 Livsmedelsverket varnar för rökt mat


6/1 01:00 Mat mot förkylning


5/1 01:00 Satsning på nyttig restaurangmat


4/1 01:00 Axfood stoppar rostad majs


3/1 01:00 Tre bloggar om Stockholmsmat


2/1 01:00 Skillnad på choklad och choklad


1/1 01:00 KO stoppar för stor förpackning


31/12 2020 01:00 Personlig hälso-shopper hos Coop


30/12 2020 01:00 Matlagning för nyfikna


29/12 2020 01:00 Ica återkallar ekologisk fruktmüsli


28/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack hela dagen


27/12 2020 01:00 Meny och inköpslista samtidigt


26/12 2020 01:00 Abbas ansjovis smakade bäst


25/12 2020 01:00 Snabb eko-mat framtidens konsumentkrav


24/12 2020 01:00 Hur mycket väger en deciliter?


23/12 2020 01:00 Hittar recepten på nätet


22/12 2020 01:00 Desperat kokbok hotas av stämning


21/12 2020 01:00 84 liter läsk per år


20/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack


19/12 2020 01:00 Salmonella i köttfärs


18/12 2020 01:00 Grönt på burk i test


17/12 2020 01:00 Salmonella i babyspenat


16/12 2020 01:00 Ekologiskt är nyttigare


15/12 2020 01:00 Recepten i mobilen


14/12 2020 01:00 Gröna tråg visar ekoköttet


13/12 2020 01:00 Ekologisk barnmat populärt


12/12 2020 01:00 Tonfisk kan förgifta


11/12 2020 01:00 Salmonella funnen i ICA-sallad


10/12 2020 01:00 Mexikanska köket


9/12 2020 01:00 Fläskkött ett klimathot


8/12 2020 01:00 Trolla med jordgubbar


7/12 2020 01:00 Billigast mat i Halland – dyrast i Sörmland


6/12 2020 01:00 Ta det kallt med maten


5/12 2020 01:00 Salmonella i vegetariskt snack


4/12 2020 01:00 Bakterier i Eldoradoskinka


3/12 2020 01:00 Mycket farlig mat från Kina


2/12 2020 01:00 Menymaskinen inspirerar


1/12 2020 01:00 Icas lax godast


30/11 2020 01:00 SNF: ”Tomaten en klimatvärsting”


29/11 2020 01:00 EU överens om eko-livsmedel


28/11 2020 01:00 Dricker du tillräckligt med mjölk?


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS