tisdag 9 mars 2021

Family

18/11 2020 01:00

Het skaldjurscocktail

Portioner: 6
Ingredienser:
1 kg räkor med skal (storlek 70/90)
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 gurka
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 selleristjälk
1 dl finstrimlad salladslök
1 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1 citron
1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer efter smak
1/2 påse babyspenat (à ca 30 g)
dillvippor och citronklyftor till garnering

Cocktailsås:
1 1/2 dl lättcrème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk tomatpuré
ev 1 msk torr sherry
1 krm tabasco (ev mer efter smak)
1 krm salt

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till cocktailsåsen, dosera tabascon efter egen smak. Ställ kallt.
Skala räkorna men spara några med skal till garnering. Häll av kräftstjärtarna.
Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skär tomaterna i halvor eller fjärdedelar.
Strimla selleristjälken.
Kan förberedas hit, några timmar i förväg.

Blanda räkor, kräftstjärtar, gurka, tomater, selleri och salladslök försiktigt i en skål tillsammans med citronjuice och finrivet citronskal.
Tillsätt mängden chili efter sort och smak.
Lägg babyspenat i portionsglas. Fördela skaldjursblandningen över. Garnera med citronklyftor och dillvippor.
Servera såsen vid sidan av. Det är effektfullt att ställa glasen på krossad is. (insänt av Göran Siegers)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Naturbetande kossor ger bästa mjölken


Igår 01:00 Krav-torsk i Icabutikerna


7/3 01:00 Näthandla mat i Dalarna


6/3 01:00 Mindre salt i köttbullar


5/3 01:00 Många äpplen i kundvagnen


4/3 01:00 Rödlistad fisk bort från Netto


3/3 01:00 Pangasius, hajmal eller vietnamesisk sjötunga?


2/3 01:00 Många E i en del mat


1/3 01:00 Säkert kött från Sverige


28/2 01:00 ”Eko rätt för frukt och grönt”


27/2 01:00 Mat på nätet för Stockholmare


26/2 01:00 Lätt och rätt käk till barnen


25/2 01:00 Italiensk matolja kan innehålla mineralolja


24/2 01:00 Grilla klimatsmart


23/2 01:00 Inte bara kyckling


22/2 01:00 Coops järn rev bäst


21/2 01:00 Ovanligt med mycket transfetter


20/2 01:00 Gift i fler äpplen från Uruguay


19/2 01:00 Underbara tomater på burk


18/2 01:00 Varnar för mer choklad med nötter


17/2 01:00 Ljust bröd kan skada hjärtat


16/2 01:00 Pistage av misstag i choklad


15/2 01:00 Ägg från burhöns rensas bort


14/2 01:00 Mögelris stoppat


13/2 01:00 Tips för påskbuffén


11/2 01:00 Förpackningsdatum på färdigpackat kött


10/2 01:00 Livsmedelsverket anmäler fusk med renskav


9/2 01:00 Märkt mat kan lyfta landsbygden


8/2 01:00 Mjölk och bananer ger eko


7/2 01:00 Snabbmat försämrade levern


6/2 01:00 Indonesisk muskotnöt innehöll mögel


5/2 01:00 Fler köper ekologiskt


4/2 01:00 Mögel i hälften av riset


3/2 01:00 Barn får för mycket salt


2/2 01:00 Sju av tio föredrar svensk mat


1/2 01:00 Ekomat får ny symbol i EU


31/1 01:00 Ica återkallar vinmarinerad kassler


30/1 01:00 Oxfilén blir dyrare


28/1 01:00 Godaste kladdkakan kommer från Upplands Väsby


27/1 01:00 Kalv är numera alltid kalv


26/1 01:00 Lättare eko-shoppa med ny EU-symbol


25/1 01:00 Taco doftade damm


24/1 01:00 Klonat kött lika säkert


23/1 01:00 Halvfabrikat ok för snabba recept


22/1 01:00 Blir ekomat mycket dyrare?


21/1 01:00 Nu kommer fonder utan glutamat


20/1 01:00 Bara en rostar bra


19/1 01:00 Spetsa teet med juice


18/1 01:00 Grönare julmat


17/1 01:00 Märka om kött olagligt


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS