lördag 15 maj 2021

Family

10/11 2020 01:00

Fisk- och skaldjurspaj

Portioner: 4
Ugn 225 grader
Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör

Fyllning:
10 skivade champinjoner, ca 150 g
4 skivade vitlöksklyftor
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
15 färska (eller frysta) räkor som skalas
100 g marulk i små bitar
3 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl crème fraiche
paprikapulver och dragon efter smak


Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl till en deg. Kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Picka botten med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.

Fräs under tiden svamp och vitlök i smör. Salta, peppra och blanda ner fisk och räkor. Lägg blandningen i pajskalet.

Vispa samman ägg, gräddfil och crème fraiche. Krydda efter smak med dragon och paprika. Häll ägg blandningen i formen och grädda ca 30 min. Lägg folie över pajen och grädda ytterligare ca 15 min. Servera gärna en grönsallad till. (Insänt av Gudrun)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Olika fett i löksillen


13/5 02:00 Ingen glutamat i jul?


12/5 02:00 Medelhavskost bra skydd


11/5 02:00 Findus återkallar irländskt griskött


10/5 02:00 Favoriter för tallriken


9/5 02:00 Nobbar klonad mat.


8/5 02:00 Julskinkan viktigast på julbordet


7/5 02:00 Guidar till hälso- och allergimat


6/5 02:00 Snabbmat kan ge Alzheimer


5/5 02:00 Bli en fena i fiskdisken


4/5 02:00 Ät dig snygg


3/5 02:00 Dags för glögg


2/5 02:00 Bästa matbloggen


1/5 02:00 Örtte sänker trycket


30/4 02:00 Glutamat i många skinkor


29/4 02:00 Pepparkakor blir belgiska


28/4 02:00 Sallad med salmonella


27/4 02:00 Mögelgift i jordnötter


26/4 02:00 Jämför matpriser


25/4 02:00 Salmonella hittad i Icas grönsaker


24/4 02:00 Nyckelhålet kräver mer


23/4 02:00 Reser med magen


21/4 02:00 Slopar glutamat


20/4 02:00 Gärna mer ekologiskt


19/4 02:00 Uppblandat renskav gav dagsböter


18/4 02:00 Scan slutar med Kravmärkt


17/4 02:00 Sveriges nya husmanskokbok


16/4 02:00 Nytt märke för ekologiska varor


15/4 02:00 Om jag var din hemmafru …


14/4 02:00 Flingor söta som kakor


13/4 02:00 Många väljer ekologiskt


12/4 02:00 46 matmiljoner ska placera Sverige i topp


11/4 02:00 En doft av musteri


10/4 02:00 Scan försvinner från Coops hyllor


9/4 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS