Portioner: 4
Ugn 225 grader
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
Fyllning:
10 skivade champinjoner, ca 150 g
4 skivade vitlöksklyftor
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
15 färska (eller frysta) räkor som skalas
100 g marulk i små bitar
3 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl crème fraiche
paprikapulver och dragon efter smak
Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl till en deg. Kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Picka botten med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.
Fräs under tiden svamp och vitlök i smör. Salta, peppra och blanda ner fisk och räkor. Lägg blandningen i pajskalet.
Vispa samman ägg, gräddfil och crème fraiche. Krydda efter smak med dragon och paprika. Häll ägg blandningen i formen och grädda ca 30 min. Lägg folie över pajen och grädda ytterligare ca 15 min. Servera gärna en grönsallad till. (Insänt av Gudrun)
Stop-motion samurajfilm