ugn 175º
Ingredienser:
4 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vanilj
1 1/2 tsk kanel, mald
1 tsk muskot, mald
1 tsk nejlikor, mald
1/2 tsk kardemumma, mald
1/2 tsk ingefära, mald
2 1/2 dl olja
7 1/2 dl grovrivna morötter
Glasyr:
200g Philadelphia Crème Cheese
75 g smör
1 msk vanilj
6 dl florsocker
saften av 1/2 citron
ev. lite karamellfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt kryddor, olja och morötter.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner.
Häll i en smord och bröad långpanna. Grädda ca 45 minuter tills kakan lossnar från kanterna.
Glasyr:
Rör smör och Philadelphia osten smidigt och tillsätt allt och rör till smidig smet. Bred över den avsvalnade morotskakan.
Låt stå kallt en stund. Skär upp i rutor. Förvaras kallt. Den blir godare om den får stå någon dag. (Insänt av Saga)
Vår värld före platt-tektoniken