tisdag 24 november 2020

Family

3/11 01:00

Grönpepparstekt tournedos på tomatbotten

Portioner: 4

Ingredienser:
4 bitar oxfilé a 125 - 150
1 tsk grönpeppar
2 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 bifftomat

Till såsen:
4 schalottenlökar
1 liten morot
1 liten bit selleri
1 msk margarin eller smör
3 dl rödvin
1 dl vatten, ev. mer
1 höns eller köttbuljongstärning
1 tsk arrowrot + 1 msk vatten
  

Gör så här:
gnid in köttet med smulad grönpeppar.

Förbered såsen; hacka lök, morot, selleri och fräs i margarin i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och låt skyn små koka 15 minuter. Den bör reducera till ungefär hälften. Tillsätt ev.; ytterligare vatten.

Hetta upp en stekpanna, fräs en smörklick och bryn köttbitarna på bägge sidor. Stek dem sedan över lugnare värme sammanlagt ca: 10 minuter. Vänd ett par gånger och salta under stekningen

Ta upp och håll köttbitarna varma när de är lagom stekta.
Skär tomaten i 4 kraftiga skivor och stek dessa. 

Lägg upp kött och tomat på varmt fat eller ta portions tallrikar. Sila över den hopkokta  skyn i stekpannan, red med arrowrot utrörd i vatten.

Strö ner lite grönpepparkorn för dekorens skull. Smaka av och häll såsen het över tournedoserna.  (Insänt av Inga-Lill)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Axfood återkallar fläskfilé


Igår 01:00 Evas dadelkaka


22/11 01:00 Mjöl återkallas av Lantmännen


21/11 01:00 Mormors kasslerlåda


20/11 01:00 Kantarell- och Jordärtskocksoppa


19/11 01:00 Femtimmars lamm


18/11 01:00 Het skaldjurscocktail


17/11 01:00 Fylld fläskkotlett


16/11 01:00 Svenskarna äter för dåligt


15/11 01:00 Lök och ingefärskyckling


14/11 01:00 Oxrulader


13/11 01:00 Gammaldags gurksallad


12/11 01:00 Lingonbröd


11/11 01:00 Diethysteri skapar brist på keso


10/11 01:00 Fisk- och skaldjurspaj


9/11 01:00 Inlagda, gröna tomater och lök


8/11 01:00 Vilda oxfilén


7/11 01:00 Morotskaka


6/11 01:00 Dyrare kyckling i butikerna


5/11 01:00 Baconlindad strutsfilé med mangochutney


4/11 01:00 Mintchokladkakor


3/11 01:00 Grönpepparstekt tournedos på tomatbotten


2/11 01:00 Wokad kyckling med nudlar


1/11 01:00 Krämig kardemummadessert


31/10 01:00 Svartkornsspätta med champinjoncréme


30/10 01:00 Matjestårta de luxe


29/10 01:00 Fruktsallad med varm vit chokladsås


28/10 01:00 Uppfriskande och fräsch sallad med cottage cheese.


27/10 01:00 Vegetarisk lasagne


26/10 01:00 Biff på tvären med papas och rojo


23/10 02:00 Spenat och räkcurry


22/10 02:00 Piggvar i ugn


21/10 02:00 Mozzarellasallad


20/10 02:00 Vill märka kött från obedövade djur


19/10 02:00 Sötsur köttgryta


18/10 02:00 Fläskfilé Provençale med Taboulet


17/10 02:00 Krämig kaviarströmming


16/10 02:00 Marinerade köttfärsbiffar


15/10 02:00 Tortillas


14/10 02:00 Bigos - polsk gryta


13/10 02:00 Tsatsiki


12/10 02:00 Gratinerad korv med grönsaksröra


11/10 02:00 Lövbiff i stark sås


10/10 02:00 Lax i kokosmjölk


9/10 02:00 Lammkotlett med rostade jordärtskockor


8/10 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra


7/10 02:00 Laxsushi på franska


6/10 02:00 Äpple- och korvpanna


5/10 02:00 Axfood återkallar smittad färs


4/10 02:00 Currykorv


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS