lördag 15 maj 2021

Family

3/11 2020 01:00

Grönpepparstekt tournedos på tomatbotten

Portioner: 4

Ingredienser:
4 bitar oxfilé a 125 - 150
1 tsk grönpeppar
2 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 bifftomat

Till såsen:
4 schalottenlökar
1 liten morot
1 liten bit selleri
1 msk margarin eller smör
3 dl rödvin
1 dl vatten, ev. mer
1 höns eller köttbuljongstärning
1 tsk arrowrot + 1 msk vatten
  

Gör så här:
gnid in köttet med smulad grönpeppar.

Förbered såsen; hacka lök, morot, selleri och fräs i margarin i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och låt skyn små koka 15 minuter. Den bör reducera till ungefär hälften. Tillsätt ev.; ytterligare vatten.

Hetta upp en stekpanna, fräs en smörklick och bryn köttbitarna på bägge sidor. Stek dem sedan över lugnare värme sammanlagt ca: 10 minuter. Vänd ett par gånger och salta under stekningen

Ta upp och håll köttbitarna varma när de är lagom stekta.
Skär tomaten i 4 kraftiga skivor och stek dessa. 

Lägg upp kött och tomat på varmt fat eller ta portions tallrikar. Sila över den hopkokta  skyn i stekpannan, red med arrowrot utrörd i vatten.

Strö ner lite grönpepparkorn för dekorens skull. Smaka av och häll såsen het över tournedoserna.  (Insänt av Inga-Lill)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Olika fett i löksillen


13/5 02:00 Ingen glutamat i jul?


12/5 02:00 Medelhavskost bra skydd


11/5 02:00 Findus återkallar irländskt griskött


10/5 02:00 Favoriter för tallriken


9/5 02:00 Nobbar klonad mat.


8/5 02:00 Julskinkan viktigast på julbordet


7/5 02:00 Guidar till hälso- och allergimat


6/5 02:00 Snabbmat kan ge Alzheimer


5/5 02:00 Bli en fena i fiskdisken


4/5 02:00 Ät dig snygg


3/5 02:00 Dags för glögg


2/5 02:00 Bästa matbloggen


1/5 02:00 Örtte sänker trycket


30/4 02:00 Glutamat i många skinkor


29/4 02:00 Pepparkakor blir belgiska


28/4 02:00 Sallad med salmonella


27/4 02:00 Mögelgift i jordnötter


26/4 02:00 Jämför matpriser


25/4 02:00 Salmonella hittad i Icas grönsaker


24/4 02:00 Nyckelhålet kräver mer


23/4 02:00 Reser med magen


21/4 02:00 Slopar glutamat


20/4 02:00 Gärna mer ekologiskt


19/4 02:00 Uppblandat renskav gav dagsböter


18/4 02:00 Scan slutar med Kravmärkt


17/4 02:00 Sveriges nya husmanskokbok


16/4 02:00 Nytt märke för ekologiska varor


15/4 02:00 Om jag var din hemmafru …


14/4 02:00 Flingor söta som kakor


13/4 02:00 Många väljer ekologiskt


12/4 02:00 46 matmiljoner ska placera Sverige i topp


11/4 02:00 En doft av musteri


10/4 02:00 Scan försvinner från Coops hyllor


9/4 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS